Бути жіночними, бути самостійними – розмова про новий проєкт БФ «Меморі86» Born to be oneself

У Запоріжжі стартував проєкт підтримки здоров’я та психологічного стану дівчат та молоді у сучасних реаліях. Проект, орієнтований на дівчат-підлітків і молодих жінок, має назву Born to be oneself та спрямований саме на підтримку жіночої самодостатньості. І у проявах власне жіночності і самореалізації. Про заходи в межах проєкту поговорили із його кураторкою Інною Мігулею, заступницею директора БО БФ «Меморі86». Спочатку я попросила пані Інну визначити географію дії проєкту.

– Наш фонд має дружні стосунки у прифронтових громадах Запорізької області, яким вже не вперше надається допомога за різними нашими проєктами. Це Біленьківська, Петро-Михайлівська, Матвіївська, Михайло-Лукашівська громади. Звісно, надаємо допомогу й у Запоріжжі, і тим мешканцям, хто не покидає наше місто, й тим, для кого воно стало прихистком. Та особливо маємо підтримати дівчат, які проживають у сільській місцевості, де досі панують стереотипи щодо ролі жінки. Хочемо обережно розвіяти ці застарілі уявлення. Різнопланові заходи проєкту популяризують погляд на молоду жінку як на самостійну особистість із здоровими амбіціями щодо самореалізації.

– Яка просвітницька складова проєкту?

– Це арттерапевтичі та психологічні заходи, інтеграційний семінар надихаючого напрямку щодо ролі жінки, яка має нові виклики у сучасній реальності. Також відбудуться екскурсії в етно-селище, де ми весною заклали лавандове поле – у співпраці із Запорізькою громадською організацією «Дивосвіт».

– Проєкт має корисну матеріальну складову…

– Так, запит на це сформований у спілкуванні із працівниками органів місцевого самоврядування. За даними про потребуючі сім’ї або за прямим зверненням сімей чи дівчат ми розпочали видачу гігієнічних наборів. За великим рахунком ця робота сприятиме запобіганню ранній вагітності та поширенню інфекцій, що передаються статевим шляхом. А також організовані консультації професійного гінеколога для дівчат, які цього потребують, та індивідуальні консультації професійного психолога.

Сучасним трендом є інформація щодо протидії гендерному та домашньому насильству та допомога у формуванні впевненого спротиву подібним діям.

– Тобто формування свідомого ставлення та поваги до своєї жіночої природи.

– Так, важливим елементом заходів будуть тренінги для підвищення самосвідомості дівчат та молодих жінок, для розвитку лідерських якостей, популяризації ролі самостійної у своїх проявах жінки та здорового способу життя. Назва проєкту українською – «Народжені бути собою» – то будьмо собою, бо ми цього заслуговуємо.

Спілкувалася Інеса АТАМАНЧУК,

фото Ірини АНІКАНОВОЇ

 

 

Сообщение Бути жіночними, бути самостійними – розмова про новий проєкт БФ «Меморі86» Born to be oneself появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top