Правила вибору дверних ручок

Важливим аксесуаром для дверного полотна являються ручки. Вони також впливуть на атмосферу приміщення, можуть бути блискучими чи матовими, дивувати членів родини та сусідів. Модель залежить від вашого власного смаку. На сайті https://holz.ua/ua/aksesuary/dverni-ruchky/ представлено широкий асортимент, що відрізняється довговічністю, високою якістю, привабливим дизайном, практичністю, надійністю, стійкістю до зносу. До вибору підходьте ретельно, ознайомтеся з фото та описом, почитайте відгуки.

Типи

Дверна ручка являється аксесуаром, завдяки якому ви можете не тільки увійти в приміщення, але також переходити із кімнати в кімнату. Пропонується кілька різновидів:

  • На планці – вважається найпопулярнішим видом, досить міцним та надійним. Прямокутна пластина часто грає також декоративну роль, захищає двері від небажаних плям та відбитків. Фіксування відбувається завдяки спеціальним гвинтам, що приєднанні з обох сторін до кінців пластини.
  • На розетці – часто зустрічається на більш сучасному дверному полотні. Відмінно адаптується під різні декоративні стилі, має безліч різновидів стосовно зовнішнього вигляду. Розетка зазвичай кругла, правда, не приховує сліди минулого. Такий варіант естетичний, краще затримує злочинця, кріпиться на саморізи, фіксується гвинтом.
  • Кноби – виріб оптимальний для міжкімнатних дверей, для відкриття та закриття необхідно повернути вбіг. Форма різна: груша, яйце, коло, зірка, циліндр тощо. Ручка з кнопкою для багатьох менш зручна.

Кожен варіант має своїх прихильників. Обирайте виходячи з власних смаків, інтер’єру та бюджету. Враховуйте матеріал виготовлення, наприклад, алюмінієві та мідні довговічні, надійні та міцні. Нержавіюча сталь не така міцна, зате стійка до корозії. Коване залізо оптимально для старих будинків, прослужить не один рік. Латунь використовується тільки в приміщені, не на вулиці. Бронза досить дорога, не можна покривати лаком чи якось обробляти.

Правила вибору дверних ручок

Підбір

Як вже говорилося при виборі необхідно враховувати дизайн приміщення, власні побажання та атмосферу кімнати. В деяких випадках знадобиться ручка з блокуванням (туалет, ванна), в інших підійде проста модель. Не забувайте про двері, якщо вони виготовлені з дуба, то нержавіюча сталь зіпсує зовнішній вигляд. Рука на планці з твердих сплавів зміцнить двері, стане непомітним та буденним аксесуаром.

Оригінальні та класичні моделі грають естетичну роль, являються декоративним елементом. Вони повинні гармоніювати з кімнатою, вписуватися в її стиль. Не варто для дитячої обирати старовинний латунний варіант.

Існує безліч різновидів на будь-який смак, що відрізняються за стилем, матеріалом виготовлення, колірним рішенням. Правильно підібрана дверна ручка впишеться в загальний вигляд кімнати, зробить його більш сучасним та вишуканим. Деякі моделі можуть асоціюватися навіть з вінтажним декором, інші з модерном, хай-теком тощо. Для купівлі звертайтеся о перевірених магазинів, таких як holz.

Share this post

нет
scroll to top