Доходить до судів — яке місце посіло Запоріжжя в рейтингу боржників за комуналку

Доходить до судів - яке місце посіло Запоріжжя в рейтингу боржників за комуналку

Запорізька область — на 5 місці у рейтингу боржників за житлово-комунальні послуги станом на липень 2024

Від початку повномасштабного вторгнення боргів за комуналку побільшало на третину. За даними Єдиного реєстру боржників, найбільше неплатників зосереджено у Дніпропетровській та Харківській областях. Запорізька область знаходиться на 5 місці у рейтингу боржників за комуналку. А найчастіше позиваються в суд через борги за опалення та воду. Про це повідомляє «Опендатабот».    

Читайте також: Одна з найдешевших у країні — скільки коштує оренда житла в Запоріжжі

Так, у Запорізькій області наразі налічується 44738 боржників за комуналку. Порівняно з іншими областями — це не так вже й багато.

Доходить до судів - яке місце посіло Запоріжжя в рейтингу боржників за комуналку

Зазначимо, що від початку повномасштабної війни в Україні діяв мораторій на примусове стягнення та відключення від мереж боржників по комуналці. У 2024 році цей мораторій було скасовано. Наразі обмеження діє лише у випадку, якщо будинок споживача був пошкоджений внаслідок воєнних (бойових) дій.

Доходить до судів - яке місце посіло Запоріжжя в рейтингу боржників за комуналку

Раніше ми повідомляли, що у Запорізькій міськраді працюють над «прозорістю» міста. Наприкінці квітня були оприлюднені результати дослідження «Transparent cities/Прозорі міста». Згідно з ним під прозорістю розуміється стан, за якого громадяни мають повний доступ до інформації стосовно міста, в якому вони живуть.

Прозорими у 2023 році стали 5 міст – Дніпро, Дрогобич, Львів, Мукачево і Тернопіль. Статус «частково прозорих» отримали 23 міста. Решта 52, до яких віднесли і Запоріжжя — «непрозорі».

Тепер у Запорізькій міськраді взялися виправляти цю ситуацію. Деякі кроки в цьому напрямку вже зробили. Так, на офіційному сайті мерії почали публікувати проєкти рішень та прийняті рішення міської ради, відеозаписи засідань та сесій.

Також ми писали, що згідно з іншим дослідженням від Міжнародного республіканського інституту Запоріжжя посіло друге місце з кінця за якістю життя.

Джерело

Share this post

нет
scroll to top