Готуємо шарлотку з яблуками за перевіреним рецептом — просто та смачно

Готуємо шарлотку з яблуками за перевіреним рецептом - просто та смачно

Як приготувати шарлотку з яблуками й не тільки — різноманітні ідеї

Яблучний Спас цього року за новим стилем відзначатиметься 6 серпня в день Преображення Господнього, а не 19 серпня, як раніше. Одна з традицій на це свято — робити випічку з яблуками першого врожаю.

Читайте також: Смачний цибулевий пиріг за рецептом Володимира Ярославського – як приготувати

Пропонуємо рецепт шарлотки — бісквіта з яблуками, який автор цих рядків перевіряла особисто. Робити його нескладно, а виходить смачно. І можна кожен раз робити трохи по-різному.

Що потрібно:

— яйця — 4 шт.

— яблука (краще тверді) — 3-4 шт. (залежно від розміру)

— мука — 1 стакан

— цукор — 1 стакан

— дрібка ваніліну або маленький пакетик ванільного цукру (за бажанням)

— масло для змащування форми або сковорідки.

Як готувати

Спочатку включаємо духовку, щоб вона добре розігрілась, поки робимо шарлотку.

Чистимо та нарізаємо яблука на невеликі шматочки. Беремо форму для випічки або глибоку сковорідку, трохи розігріваємо, щоб можна було змастити маслом дно та стінки. Намащуємо, кладемо нарізані яблука.

Після цього готуємо бісквіт. Беремо охолоджені яйця (не розділяємо на білки та жовтки) й збиваємо міксером, поступово додаючи цукор та ванілін.

Розпушувач у цьому рецепті не використовується. Секрет гарного бісквіта — добре збити білки з цукром у піну, щоб вона не опадала.

Коли піна не буде опадати, додайте стакан якісного просіяного борошна та добре перемішайте.

Залийте тістом яблука, можна трохи розрівняти верх. Ставте шарлотку у духовку. Вона має бути добре розігріта, щоб бісквіт піднявся. Коли бісквіт підійметься, то прикрутить вогонь, щоб знизити температуру. Від готового бісквіту йде аромат по всій квартирі. Але все ж перевіряємо готовність — протикаємо випічку дерев’яною паличкою або сірником. Паличка має бути сухої.

Готовий пиріг дістаємо з форми. Можливо, робимо це за допомогою ножа і лопаточки.

Як можна урізноманітнити шарлотку

На дно форми або сковороди можна покласти чищені волоські горіхи (такого розміру, щоб вам було зручно їсти), а потім яблука. До того ж так буде легше виймати шарлотку з форми. До речі, Горіховий Спас святкуватимуть 16 серпня.

Можна додати у тісто корицю, яка гарно поєднується з яблуками, й перемішати.

Ще один варіант — додати у тісто родзинки й перемішати.

Можна замінити яблука грушами, або змішати. Додавала до яблук навіть банани, але вони дуже м’які, хоча смак цікавий. Словом, можна експериментувати. Пам’ятаємо, що фрукти не мають бути занадто соковитими.

А взагалі, якщо приготувати цей бісквіт без яблук та розрізати навпіл, то з нього можна зробити торт з кремом. У тісто можна додати шматки шоколаду.

Читайте також: Легендарний сливовий пиріг від The New York Times: як приготувати

Пам’ятаємо, що секрет приготування пишного бісквіта — дуже добре збити білки з цукром у піну.

Важливо — ставимо бісквіт у сильно розігріту духовку, а через деякий час знижуємо температуру. Відповідно, слідкуємо за процесом випікання, щоб бісквіт добре піднявся, але не підгорів.

Ми писали, як приготувати шашлик з баклажанів — перевірений рецепт від господині із Запорізької області. А також як приготувати смачні баклажани з грибами та секретним інгредієнтом — простий рецепт.

Джерело

Share this post

нет
scroll to top