Компенсація витрат за комунальні послуги: як отримати допомогу у Запоріжжі

За інформацією: Суспільне Запоріжжя.

Компенсація витрат за комунальні послуги: як отримати допомогу у Запоріжжі

Ельдар Гезалов, координатор проєкту «Гуманітарна допомога для осіб, які постраждали від війни в Україні» БФ «Карітас Запоріжжя». З особистого архіву Ельдара Гезалова

Хто може отримати грошову допомогу на оплату комунальних послуг?

За словами координатора проєкту, нині отримати допомогу можуть усі охочі, які впродовж останніх трьох місяців не отримували кошти від міжнародних фондів та організацій. Проте першочергово гроші на оплату комунальних послуг передбачені для:

  • людей з інвалідністю, серйозними травмами чи захворюваннями;
  • людей похилого віку, починаючи з 60 років;
  • чоловіки та жінки, які самостійно виховують дитину (дітей);
  • внутрішньо переміщені особи, та ті, чий дохід на одного члена сім’ї не перевищує 6 318 гривень тощо.

Як зареєструватись на отримання субсидії?

Аби мати змогу зареєструватись на отримання виплат в рамках проєкту, потрібно попередньо заповнити постійну Google-форму, що відкривається щотижня. Надалі, у випадку, якщо благодійна організація погодить учасника, представники «Карітас Запоріжжя» скоординують подальший алгоритм дій для кожного претендента.

Яку частину комунальних послуг компенсує виплата?

Субсидії на оплату комунальних послуг виплачуватимуть у вигляді разової допомоги на початку жовтня, розповів Ельдар Гезалов:

«Сума в нас одна, розрахували, що її повинно вистачити людям на проходження холодного періоду. Минулого року це було 8 000 гривень, а цього року 10 800 гривень. Але ж потім ми просимо від людей квитанції, що ця сума була витрачена саме за цільовим призначенням на компенсацію комунальних витрат. Це можуть бути будь-які витрати на газ, опалення централізоване, електроенергію не важливо», — зазначив координатор проєкту.

Однак, якщо вартість послуг перевищує надану суму, то різницю потрібно покривати власним коштом.

Кількість учасників проєкту

Благодійна організація вдруге організовує субсидіювання комунальних послуг для жителів Запорізького регіону, торік фонд видав 400 грантів на оплату комунальних платежів, підсумував Ельдар Гезалов:

«Зараз ми отримали перших 100 заявок. Наразі є бюджет на 350 грантів, але ми очікуємо ще на 100. Найближчими тижнями в нас буде відповідь від донорів «, — зазначив він.

Раніше Суспільне повідомляло, що 75 жителів Запорізької області, які втратили роботу, долучилися до програми «Гроші за роботу» від благодійного фонду «Карітас Запоріжжя». Ініціатива реалізується у рамках проєкту “Багатосекторна допомога постраждалим від війни в Україні” за підтримки USAID та передбачає працевлаштування на суспільно-корисні роботи на три місяці.

Читати ще

Компенсація витрат за комунальні послуги: як отримати допомогу у Запоріжжі

Читати ще Соціальне репетиторство: у Запоріжжі майбутнім випускникам допомагають підготуватися до мультипредметного тесту

Share this post

нет
scroll to top