З фронту повернувся до роботи — історія Залізного героя із Запоріжжя

З фронту повернувся до роботи - історія Залізного героя із Запоріжжя

Захисник Ігор Бойков повернувся до роботи на Запоріжсталі після військової служби

Майже 25 років Ігор Бойков працював на Запоріжсталі, слюсарем-ремонтником доменного цеху. Однак на початку повномасштабної війни вирішив стати на захист України та приєднався до ЗСУ.

Металург боронив Донецький та Запорізький напрямок, був кулеметником, командиром відділення. Та під час одного з бойових завдань чоловік отримав тяжке поранення.

З фронту повернувся до роботи - історія Залізного героя із Запоріжжя

Читайте також: Унікальна можливість — у Запоріжжі триває реабілітаційний проєкт для ветеранів війни та військовослужбовців «Вільні хвилі»

«Ми потрапили під танковий обстріл та потребували евакуації. Мені уламки потрапили у ногу та у плечі. Без перебільшення, саме амуніція врятувала моє життя», — згадує запоріжсталівець.

Ігор пройшов складне лікування та реабілітацію, зокрема за підтримки Запоріжсталі.

А після відновлення, вже навесні цьогоріч, знову повернувся до рідного цеху і продовжив роботу слюсарем-інструментальником. Адаптуватися до цивільного життя захиснику допомагають рідні та колеги.

З фронту повернувся до роботи - історія Залізного героя із Запоріжжя

«Підприємство оперативно надало мені допомогу у розмірі 100 тисяч гривень в межах програми підтримки тяжко поранених співробітників-військовослужбовців. Після лікування я побував у Трускавці за реабілітаційною путівкою від комбінату. Це дуже вагома підтримка на шляху до цивільного життя», — розповідає Ігор.

Зараз чоловік постійно на зв’язку зі своїми побратимами, підтримує та допомагає оборонцям.

«Побратими – це справжні товариші, і не лише на війні, то на все життя. Наш зв’язок вже неможливо розірвати, це назавжди. Я добре знаю їхні потреби, тому допомагаю усіма силами», — додає Ігор.

З фронту повернувся до роботи - історія Залізного героя із Запоріжжя

Зараз Ігор продовжує наближати перемогу на економічному фронті. Доменник впевнений, після війни у металургів буде чимало роботи, і головна задача – відбудова країни.

«Разом ми будемо відроджувати країну, зміцнювати економіку, відновлювати інфраструктуру і робити усе, аби збудувати найкраще мирне майбутнє для наших нащадків у рідній Україні», — підкреслив Ігор.

Зазначимо, що в Метінвесті працюють 60 тисяч працівників, з яких майже 10 тисяч пройшло через ЗСУ. Зараз в армії служить понад 8 тисяч співробітників і майже тисяча повернулися з війни й стали до роботи в компанії.

Підприємства Компанії проходять непростий шлях реінтеграції у цивільне життя разом з ветеранами: допомагають з лікуванням, протезуванням, працевлаштовують та перенавчать за необхідності, надають психологічну підтримку тощо.

Джерело

Share this post

нет
scroll to top