У Запоріжжі створили Департамент з питань ветеранської політики

Департамент з питань ветеранської політики, який регулюватиме процеси підтримки ветеранів війни та членів їх сімей на місцевому рівні, буде створений в Запоріжжі. Таке рішення сьогодні, 14 серпня, прийняли на засіданні сесії Запорізької міської ради.

Як розповів ветеран ЗСУ, депутат від фракції «Європейська Солідарність» Олександр Кобзарюк, департамент допомагатиме запорізьким ветеранам розв’язувати проблемні питання.

Серед співробітників обов‘язково мають бути люди з військовим досвідом.

24 сесія Запорізької міської ради

«Сьогодні у нас є ветерани, яких треба підтримувати. Треба займатися питаннями лікування, соціального захисту тих, хто повертається з фронту. Новий департамент дійсно дуже необхідний сьогодні та важливий для тих, хто боронить державу. До того ж, я не бачу цього Департаменту без людей, які були на фронті. Треба, щоб саме вони говорили з військовими, бо між військовими та цивільними – іноді ціла прірва. Наш святий обов’язок перед людьми, які боронять нас, зробити їхнє життя повноцінним після повернення до мирного Запоріжжя», — наголосив Олександр Кобзарюк.

24 сесія Запорізької міської ради

Основні завдання нового департаменту: створення єдиного багатофункціонального центру ветеранської політики; надання правнної допомоги відвідувачам ветеранського простору; організація реабілітації й медичного обслуговування ветеранів та членів їх родин; реалізація політики про працю та зайнятість; інформаційно-консультаційну підтримку; розвиток та підтримку підприємницьких ініціатив серед ветеранів війни та інші завдання.

24 сесія Запорізької міської ради

Читайте також: Запоріжжя готово до опалювального сезону на 70%: як триває підготовка до зими

 

У мирні та воєнні часи залишаємося разом, бо лише так ми є сильнішими. Долучайтеся до телеграм каналу Форпост медіа.
Усі ми тут — https://t.me/forpost_zp

Share this post

нет
scroll to top