Яка погода очікується в Запоріжжі наприкінці робочого тижня — прогноз

Яка погода очікується в Запоріжжі наприкінці робочого тижня - прогноз

Прогноз погоди для Запоріжжя на 15 та 16 серпня

Судячи з прогнозу Українського гідрометеорологічного центру Державної служби України з надзвичайних ситуацій, опублікованого на його сайті, найближчими днями температура у Запоріжжі буде досить комфортна.   

Читайте також: Аномальна спека повертається — коли Запоріжжя накриє африканське тепло

15 серпня у Запоріжжі вночі очікується мінлива хмарність, без опадів. Температура: +15°…+17°C. Вітер: Північно-Західний 5-10 м/с.

Вдень — мінлива хмарність, без опадів. Температура: +27°…+29°C. Вітер: Північно-Західний 5-10 м/с.

Яка погода очікується в Запоріжжі наприкінці робочого тижня - прогноз16 серпня вночі буде мінлива хмарність, без опадів. Температура: +17°…+19°C. Вітер: Північний 1-3 м/с.

Вдень — мінлива хмарність, без опадів. Температура: +29°…+31°C. Вітер: Північний 3-5 м/с

Яка погода очікується в Запоріжжі наприкінці робочого тижня - прогноз

Тож, нас очікує тепла і суха погода.

Запорізький обласний центр з гідрометеорології попереджає, що з 14 по 16 серпня зберігається тривала надзвичайна пожежна небезпека (5 клас).

Така погода сприяє надзвичайно високій ймовірності виникнення та розповсюдження пожеж в екосистемах при наявності джерел займання (відкритого вогню).

Яка погода очікується в Запоріжжі наприкінці робочого тижня - прогноз

Тож, треба бути дуже обережними на природі, щоб не спровокувати пожежу в екосистемах. Будь ласка, не паліть суху траву і сміття, не кидайте недопалки, не залишайте багаття без нагляду. Пам’ятайте, що навіть невелике загоряння може стати причиною масштабної пожежі.

У гарну погоду можна погуляти по Хортиці — пам’ятаємо про протипожежну безпеку. Ми писали, що у заповіднику «Хортиця» з 14 серпня запропонували багато нових екскурсії. Зокрема, розкажуть про наслідки підриву Каховської ГЕС для природи Хортиці та про комплекс «Запорозька Січ», покажуть ймовірне місце загибелі князя Святослава і місця прогулянок Тараса Шевченка.

Джерело

Share this post

нет
scroll to top