Уряд вніс зміни в правила відстрочки від мобілізації – подробиці

Уряд вніс зміни в правила відстрочки від мобілізації – подробиці

Що змінилося у правилах отримання відстрочки від мобілізації

У п’ятницю, 16 серпня, Кабінет міністрів вніс зміни в правила надання українцям відстрочки від мобілізації. Про це повідомив постійний представник Кабміну у Верховній раді Тарас Мельничук.

Читайте також: Де проходити ВЛК запоріжцям, які працюють в іншому місті – роз’яснення від працівниці ТЦК

Що змінилося:

1. Українці, які мають осіб, на утриманні, та осіб, за якими здійснюють постійний догляд, розмежовані між собою. Це будуть дві окремі категорії, а відтак окремими будуть і пакети документів, необхідних для отримання відстрочки.

2. Уряд уточнив вимоги до повісток, сформованих за допомогою Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів. Зокрема, щодо присвоєння таким повісткам унікального електронного ідентифікатора у вигляді QR-коду. З його допомогою можна перевірити всю інформацію, зазначену у повістці.

3. Визначено механізм перевірки чинності повісток, сформованих за допомогою Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів, у тому числі за допомогою електронного кабінету військовозобов’язаного у мобільному застосунку «Резерв+».

4. Уряд визначив адреси надсилання повістки резервістам або військовозобов’язаним, які уточнили свої персональні дані протягом 60 днів відповідно до вимог закону про мобілізацію. Уточнено зміст інформації, що міститься в описі вкладення та надсилається разом із повісткою.

Раніше юристка Дар’я Тарасенко роз’яснила, чи можуть оштрафувати людину, яка 10 років, або взагалі ніколи не була на ВЛК.

Джерело

Share this post

нет
scroll to top