Поблизу Запорізької АЕС зафіксували влучання безпілотника – подробиці

Поблизу Запорізької АЕС зафіксували влучання безпілотника – подробиці

Чергова провокація на ЗАЕС

По території Запорізької АЕС вдарив безпілотник. Ситуація із ядерною безпекою на станції погіршується. Про це заявили у МАГАТЕ.

Читайте також: Стаття за коментар – мешканця Енергодара судитимуть за «виправдання тероризму»

Зазначається, що пошкодив дорогу поблизу Запорізької АЕС та біля важливих охолоджувальних ставків.

Місце удару знаходилося недалеко від ставків з охолоджувальною водою і приблизно за 100 метрів від Дніпровської лінії електропередачі, єдиної лінії, що залишилася і яка забезпечує електропостачання АЕС.

Жодного впливу на обладнання станції не було, але приліт дрону пошкодив дорогу між двома головними воротами АЕС.

«Ще раз ми бачимо ескалацію небезпек, що стоять перед Запорізькою АЕС. Я, як і раніше, надзвичайно стурбований і повторюю свій заклик до максимальної стриманості з усіх боків і суворого дотримання п’яти конкретних принципів, встановлених для захисту заводу», – зазначив гендиректор агентства Рафаель Гроссі.

Раніше ми писали, що у Greenpeace заявили про загрозу безпеці ЗАЕС та закликали МАГАТЕ діяти. МАГАТЕ просять виконати свою роботу і провести розслідування масштабної пожежі на атомній електростанції в Енергодарі.

Нагадаємо, що причини пожежі, яку російські окупанти влаштували на території Запорізької атомної станції, експерти МАГАТЕ, як ми писали, остаточно не встановили. Вони побували на градирні ЗАЕС, але окупанти не пустили їх на місце ймовірного загоряння.

Джерело

Share this post

нет
scroll to top