По три години на день — у Запоріжжі восени планують відкривати дитсадочки

По три години на день - у Запоріжжі восени планують відкривати дитсадочки

З вересня у Запорізькій області будуть працювати 18 дитячих садочків

У вересні планується відкриття дитячих садочків у Запоріжжі та області. Проте, не без обмежень. Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у своєму телеграм-каналі.

Читайте також: Безпечний простір для розвитку — у Запоріжжі відкрився енергодарський дитячий садочок (фото)

Головним обмеженням буде те, що діти зможуть перебувати у садочках не більш ніж три години на день. Це пов’язане із тим, що весь цей час вони будуть знаходитися в укритті.

«Батьки будуть приводити своїх дітей, вони зможуть перебувати безперервно не більш ніж три години. Харчувати поки не будемо, бо розмістити кухню безпосередньо в укритті в нинішніх умовах складно. Діти мають виховуватися в суспільстві, спілкуватися з однолітками, а батьки мають працювати«, — розповів Іван Федоров.

Загалом відкриється 18 дитсадків у Запорізькій області. Частина з яких уже працює, а решта відкриється до 2 вересня. Іван Федоров також зазначив, що цього навчального року, як очікується, близько 25 тисяч учнів Запорізької області повернуться до офлайн-навчання.

Раніше ми повідомляли, що Запорізька область отримає додаткові кошти на облаштування укриттів у школах. Гроші розподілено між 77 закладами освіти проєктами у 8 прифронтових та прикордонних з росією областях.

Джерело

Share this post

нет
scroll to top