«Схопила дітей і ми побігли по склу»: свідки розповіли про жахи нічної ворожої атаки на Запоріжжя — відео, фото

"Схопила дітей і ми побігли по склу": свідки розповіли про жахи нічної ворожої атаки на Запоріжжя - відео, фото

Люди розповідають, що пережили під час ворожої атаки дронів

Троє загиблих і троє поранених. Вибиті вікна, згорілі автівки та зруйноване майно. Ударними дронами типу «шахед» російські загарбники завдали збитків запоріжцям на сотні тисяч гривень. На сайті Запорізької обласної державної адміністрації опублікували розповіді свідків цього нічного жахіття і жінки, яка втратила двох рідних людей.

Читайте також:  Кількість загиблих внаслідок нічної масованої атаки ворога на Запоріжжя збільшилась — нові подробиці

"Схопила дітей і ми побігли по склу": свідки розповіли про жахи нічної ворожої атаки на Запоріжжя - відео, фото

Ми писали, що сьогодні вночі о 1.43, військові рф здійснили черговий масований обстріл Запоріжжя та Запорізького району. Ворог наніс сім ударів дронами по житлових будинках та цивільній інфраструктурі. Росіяни атакували «шахедами» два райони Запоріжжя, зокрема і приватний сектор.

Найстрашніше, що загинули люди. Ми повідомляли,  що внаслідок ворожої атаки четверо людей поранені. Дві людини загинули — 82-річна жінка та 64-річний чоловік померли на місці. А  86-річна мати цього чоловіка, що була у важкому стані через опіки, попри зусилля медиків, померла в лікарні.

Валентина Кузьменко, сестра та донька загиблих, що втратила одразу двох рідних людей, згадує:

«Десь о пів на першу я почула звук вибуху. Одразу пройшла думка, що влучили біля мами. Я зранку їм подзвонила – тиша. Щоб ні брат, ні мама не відповідали – такого не може бути. А потім подзвонила донька і розповіла, що сталося. Ми кинулись одразу сюди, до їхнього будинку».

У лікарні залишається поранений 59-річний запоріжець. Його стан медики оцінюють як стабільний, середньої важкості.

«Від вибуху вибило віконну раму. Вона разом зі склом упала на мого чоловіка та зламала йому ногу. Я його звільнила від уламків, як могла. А сусіди та рятувальні служби винесли чоловіка на вулицю. Усе довкола горіло, а сусідка страшно кричала. Вона отримала дуже сильні опіки. Її та мого чоловіка «швидка» одразу забрала до лікарні» , – поділилась дружина пораненого Тетяна Бойко.

Дві жінки – 30 та 56 років – звернулись до лікарів з легкими травмами. Вони отримали необхідну допомогу та від госпіталізації відмовились.

"Схопила дітей і ми побігли по склу": свідки розповіли про жахи нічної ворожої атаки на Запоріжжя - відео, фото

У ЗОВА також розповілии, що вночі ворог поцілив в гаражний кооператив в одному із районів Запоріжжя. Поруч – приватні будинки, які отримали ушкодження від вибухової хвилі. 

Серед постраждалих і пані Олена. Вона отримала осколкове поранення в руку. Екстрена медична допомога, яка прибула на місце прильоту, наклала їй шов. До лікарні жінка не поїхала, натомість – змітає розбите скло з підвіконня.

«Вибух був майже о 3 годині ночі. На моїх очах «шахед» влучив посеред двох гаражів, де стояла наша гарна червона «хонда». Вона повністю згоріла. Згоріла також наша меблева майстерня. Але ми все відбудуємо, і буде ще краще. Росія має відповісти за кожне життя, яке вони зруйнували. Їм немає пробачення», – зауважила жителька пошкодженого будинку Олена.

"Схопила дітей і ми побігли по склу": свідки розповіли про жахи нічної ворожої атаки на Запоріжжя - відео, фото

Також по сусідству живе подружжя з двома дітьми. Жінці – Яні – склом внаслідок вибуху розсікло брову. Коли один із дронів поцілив у 20 метрах від їхнього приватного будинку, вона закривала вікно. Не хотіла, щоб звуки від «шахедів» розбудили членів родини.

«Пам’ятаю, як схопила дітей і ми побігли по склу на перший поверх. У нас жодного вікна немає цілого. Будинок, офіс, що був над гаражами, – усе понівечено. Головне, що діти живі. Хоча вони перелякались дуже сильно», – поділилась Яна.

"Схопила дітей і ми побігли по склу": свідки розповіли про жахи нічної ворожої атаки на Запоріжжя - відео, фото

На місці удару аварійно-рятувальні служби ліквідували наслідки атаки. За допомогою спецтехніки відтягували згорілі автівки, каркаси гаражів та уламки будівельних матеріалів. Розбиті вікна в будинках забивалиь ОСБ-плитами, а дахи затягували плівкою.

Читайте також:  Росіяни атакували Запоріжжя дронами — Регіна Харченко про наслідки нічної атаки

«Дуже гучно було. Все скло пролетіло повз, на ліжко, але по мені не попало. Може, як кажуть, ангел закрив», – розповіла жителька ще одного пошкодженого будинку Альона.

Ми писали, що  родина, яка приймала кошенят на безкоштовну перетримку, постраждала під час нічної атаки Запоріжжя.

"Схопила дітей і ми побігли по склу": свідки розповіли про жахи нічної ворожої атаки на Запоріжжя - відео, фото "Схопила дітей і ми побігли по склу": свідки розповіли про жахи нічної ворожої атаки на Запоріжжя - відео, фото "Схопила дітей і ми побігли по склу": свідки розповіли про жахи нічної ворожої атаки на Запоріжжя - відео, фото "Схопила дітей і ми побігли по склу": свідки розповіли про жахи нічної ворожої атаки на Запоріжжя - відео, фото "Схопила дітей і ми побігли по склу": свідки розповіли про жахи нічної ворожої атаки на Запоріжжя - відео, фото "Схопила дітей і ми побігли по склу": свідки розповіли про жахи нічної ворожої атаки на Запоріжжя - відео, фото "Схопила дітей і ми побігли по склу": свідки розповіли про жахи нічної ворожої атаки на Запоріжжя - відео, фото "Схопила дітей і ми побігли по склу": свідки розповіли про жахи нічної ворожої атаки на Запоріжжя - відео, фото "Схопила дітей і ми побігли по склу": свідки розповіли про жахи нічної ворожої атаки на Запоріжжя - відео, фото "Схопила дітей і ми побігли по склу": свідки розповіли про жахи нічної ворожої атаки на Запоріжжя - відео, фото "Схопила дітей і ми побігли по склу": свідки розповіли про жахи нічної ворожої атаки на Запоріжжя - відео, фото "Схопила дітей і ми побігли по склу": свідки розповіли про жахи нічної ворожої атаки на Запоріжжя - відео, фото "Схопила дітей і ми побігли по склу": свідки розповіли про жахи нічної ворожої атаки на Запоріжжя - відео, фото "Схопила дітей і ми побігли по склу": свідки розповіли про жахи нічної ворожої атаки на Запоріжжя - відео, фото "Схопила дітей і ми побігли по склу": свідки розповіли про жахи нічної ворожої атаки на Запоріжжя - відео, фото "Схопила дітей і ми побігли по склу": свідки розповіли про жахи нічної ворожої атаки на Запоріжжя - відео, фото "Схопила дітей і ми побігли по склу": свідки розповіли про жахи нічної ворожої атаки на Запоріжжя - відео, фото "Схопила дітей і ми побігли по склу": свідки розповіли про жахи нічної ворожої атаки на Запоріжжя - відео, фото

Джерело

Share this post

нет
scroll to top