У Києві було чути вибухи, повідомлялося про наближення «Шахеда»

У Києві у ніч проти 29 серпня було чути вибухи під час повітряної тривоги. Перед тим у бік міста рухався ворожий ударний безпілотник.
Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна.

Вибухи у столиці пролунали близько 04.21. Перший був достатньо гучний, а другий — вже суттєво слабше.
Зазначимо, що у Києві триває повітряна тривога через загрозу «Шахедної» атаки вже понад дві години. Крім того, на підступах до столиці й в області триває робота сил та засобів протиповітряної оборони.
У командуванні Повітряних сил ЗСУ інформували близько четвертої ранку про рух ударного безпілотника противника у бік Києва.
«Київ — ударний БпЛА у напрямку міста!» — йшлося в оголошенні військових о 04.19.
А пізніше, о 04.38, у Повітряних силах заявили про фіксацію руху швидкісної цілі через Чернігівську область в напрямку Київської області.
Оновлено о 04.40: робота ППО та падіння уламків
Пізніше в Київській міській військовій адміністрації розповіли, що у Дніпровському районі, попередньо, впали уламки на територію житлової забудови. Обійшлось без постраждалих та руйнувань.
«Триває атака ворожих БпЛА на Київ. В столиці працює протиповітряна оборона. В Дніпровському районі міста попередньо зафіксовано падіння уламків на територію житлової забудови. За оперативною інформацією — без руйнувань та потерпілих», — йдеться в заяві начальника КМВА Сергія Попка.
Він додав, що дані уточнюються та оновлюються.
Дронова атака
Нагадаємо, ввечері 28 серпня російські окупанти запустили дрони-камікадзе для ударів по території України. «Шахеди» заходили у повітряний простір країни з північного напрямку.
Через чергову дронову атаку у низці областей була оголошена повітряна тривога.
А вже близько другої ночі сирена зазвучала й у Києві через «Шахеди», в області й на підступах до столиці розпочалася робота ППО.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Share this post

нет
scroll to top