У Запоріжжяобленерго пояснили «несправедливість» графіків відключень світла

У Запоріжжі та області знову діють жорсткі графіки погодинних відключень. Деякі споживачі помічають несправедливий розподіл відключень між чергами. В обленерго пояснили причини таких ситуацій.

Про це повідомляє Акцент з посиланням на речницю ПАТ «Запоріжжяобленерго» Зореславу Цупренко.

Яка ситуація з енергозабезпеченням Запоріжжя

Через наймасштабнішу атаку на об’єкти енергетичної інфраструктури ситуація в об’єднаній системі знову погіршилася. За інформацією Міненерго, ворог завдав ударів по енергооб’єктах у 10 регіонах України, в тому числі в Запорізькій області. Ці обстріли спричинили численні пошкодження електрообладнання як на підприємствах електрогенерації, так і обладнання оператора Укренерго. Внаслідок цього з понеділка було введено стабілізаційні відключення. Обмеження одразу були жорсткими, — розповіла Цупренко.

Так, у понеділок у Запоріжжі вимикалися одночасно по 4 черги, запроваджувалися аварійні відключення для підприємств. Наразі графіки стали м’якішими, однак відключення все ще залишаються дискомфортними для населення.

Справедливість графіків відключень

Зокрема, у багатьох споживачів постає питання щодо справедливого розподілу графіків відключень. Деякі черги скаржаться на більшу кількість годин без світла.

Такі перекоси виникають, коли неочікувано впродовж дня вводять більш жорсткі обмеження, тоді ми змушені коригувати ті графіки, які вже є. На жаль, не завжди можна додати певні години якійсь іншій черзі, бо вона вже в цей час відключена. Але при укладанні графіків на наступну добу, намагаємося це врахувати, — пояснила речниця.

Зореслава Цупренко

Також в обленерго пояснили причину несвоєчасного відновлення світла.

Жодне електрообладнання не розраховане на постійні вмикання та вимикання. Від надто частих таких процедур воно виходить з ладу. Ми маємо такі ситуації, на жаль, щоденно. Для відновлення обладнання потрібен додатковий час і фахівці. Відповідно з цим пов’язані затримки в графіках. Аби забезпечити їхнє дотримання та скоротити тривалість перерв, ми скасували планові ремонтні роботи, а також весь наявний персонал, який має допуски до виконання робіт, наразі залучений до виконання графіків, — додала Цупренко.

  • Затверджено графіки аварійних відключень світла в Запоріжжі на 29 серпня
Підписуйтесь на Акцент в

Share this post

нет
scroll to top