Навчання в трьох форматах: як працюватимуть школи в Запоріжжі

У Запоріжжі з 1 вересня розпочинається новий навчальний рік. Після двох років повномасштабного вторгнення діти частково повернуться за парти для навчання в укриттях.

Які формати розробили чиновники для навчання дітей розповіла директорка департаменту освіти та науки Запорізької ОДА Людмила Бухаріна.

Змішана форма навчання

Змішана форма навчання передбачена для шкіл, які мають укриття. За словами Бухаріної, на Запоріжжі 122 школи розпочнуть роботу офлайн.

Також відомо, що шкільні заклади мають 304 генератори. Окрім цього, їх планують забезпечити паливом.

Нагадаємо, наразі в Запорізькому регіоні розпочато будівництво шести «підземних» шкіл: двох – в Запорізькому районі, чотирьох – у самому місті. У вересні поточного року стартує будівництво ще однієї «підземної» школи в Запорізькому районі. Всього в регіоні планують забезпечити офлайн навчання для 50 тисяч учнів. У підземних школах діти зможуть навчатися у декілька змін.

Дистанційний формат

Дистанційна форма навчання залишиться в закладах, де немає оновлених укриттів. Таких є 171 заклад у Запорізькій області. Окрім цього близько сотні закладів тимчасово зачинені.

«Формально це призупинення та вони будуть на простої. Буде фінансове забезпечення державою. Також у разі деокупації частини області вони зможуть швидко розгорнути свою роботу», — пояснила Бухаріна.

Навчання дітей за кордоном

Оскільки близько 20% запорізьких школярів знаходяться за кордон, для них діятиме особлива форма дистанційного навчання.

«Там є особливість: в першій половині дня вони в місцевій школі, потім долучаються до онлайну де ключовий мовний компонент, інші предмети їм будуть перезараховуватись», — повідомила директорка департаменту освіти та науки Запорізької ОДА.

  • Як у Запоріжжі з 1 вересня працюватимуть дитячі садочки
Підписуйтесь на Акцент в

Share this post

нет
scroll to top