Важные новости
«Запорожгаз» — плевать на всех и армейские методы.Аналітики про бої у Запорізькій області: підтверджень просування російських військ…Окупанти на ТОТ Мелітопільщини шукають дітей, яких не віддали до…Жеребкування основного етапу Ліги Європи: «Динамо» дізналося своїх суперниківЗапорізькі підприємці сплатили до місцевих бюджетів більше мільярда гривень єдиного…В Запоріжжі побудують 4 спортмайданчики для відвідувачів з інвалідністюРосійські пропагандисти заявили про нібито просування біля Роботиного, але підтверджень…Україна закликала Монголію заарештувати Путіна під час його візитуУчасниця шоу «Міняю жінку» та «Супермама» розсекретила, скільки платять за…У прокуратурі розповіли, звідки та чим росіяни атакували ХарківРосійські пропагандисти заявили про «просування» біля Роботиного, але підтверджень цьому…

Олещук зробив заяву про катастрофу F-16 та відповів на нападки Безуглої

Україна, 26 серпня, у день масованого ворожого обстрілу, втратила винищувач F-16 та одного з найкращих українських льотчиків — Олексія Меся. Причини авіакатастрофи розслідуються.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram-канал командувача Повітряних сил Збройних сил України (ЗСУ) Миколи Олещука.

Як відзначив Олещук, командування не приховує втрати, а усе вище керівництво одразу отримало доповідь про катастрофу. Також попередній звіт отримали партнери Києва разом зі Сполученими Штатами Америки (США), які вже долучились до розслідування причини авіакатастрофи.
«Запевняю, що уже проводиться детальний аналіз, йде розслідування. Маємо ретельно розібратись, що сталось, які обставини, чия відповідальність. І це буде зроблено», — додав Олещук.
Нападки Безуглої
Попередньо варто пояснити, що вчора, 29 серпня, народна депутатка Мар’яна Безугла заявила, що, за її інформацією, F-16, нібито, «був збитий зенітно-ракетним комплексом Patriot через дискоординацію між підрозділами».
Сьогодні ж, 30 серпня, вона дорікнула командувачу Повітряних сил за «мовчання» й стверджувала, що загалом це нібито вже «щонайменше третій випадок», коли українські літаки збиває власна протиповітряна оборона (ППО).
«Два попередні інциденти, які не стосувалися F-16, офіційно списали на росіян. І про цей випадок також намагалися мовчати та приховати інформацію, поки вона не з’явилася в іноземних джерелах», — заявила вона й додала, що «класичні» генерали ведуть нас до поразки».
Відповідь Олещука
Командувач Повітряних сил зауважив, що в умовах війни відповідна інформація не може миттєво потрапляти у публічний простір.
«Але це байдуже для людей, які обрали Мар’яну Безуглу як інструмент для дискредитації вищого військового керівництва. Повісити усіх собак на військо не вийде», — додав він.
Олещук, своєю чергою, дорікнув Безуглій у тому, що вона «вилила бруд» на нього та Повітряні сили, дискредитувала виробників американського озброєння та стала «ньюзмейкером» для пропаганди ворога.
Авіакатастрофа F-16
Вчора, 29 серпня, The Wall Street Journal заявило про те, що в Україні розбився один з винищувачів F-16. РБК-Україна звернулось за коментарем до Повітряних сил, втім, там не підтвердили, але й не спростували інформацію.
Через деякий час Повітряні сили повідомили про загибель пілота Олексія Меся, а Генеральний штаб ЗСУ підтвердив втрату F-16.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Share this post

нет
scroll to top