Виплати для переселенців із Запорізької області – що змінилося з 1 вересня

Виплати для переселенців із Запорізької області – що змінилося з 1 вересня

Як переселенці можуть отримати допомогу з вересня

Відсьогодні, з 1 вересня, Уряд продовжить надавати грошову допомогу на проживання для внутрішньо переміщених осіб Запорізької області. Це відбудеться автоматично. Про це повідомили у Міністерстві соціальної політики України.

Читайте також: Перевірка переселенців — що робити, якщо вас не виявили за фактичним місцем проживання

Зазначається, що протягом місяця держава перевірить, чи не змінився суттєво фінансово-майновий стан цих родин. Якщо зміни не відбулись – родини будуть отримувати виплати до лютого 2025 року.

Також спеціалісти звертають увагу на те, що критерії для отримання права на виплату не змінились – вони залишаються такими ж, якими були при перепризначенні допомог для родин, які звертались із заявами з березня 2024 року. Проте, якщо людині з технічних причин не було продовжено виплату допомоги автоматично, але вона має на неї право, необхідно звернутися до органу соціального захисту населення/Центр надання адміністративних послуг (ЦНАП).

Наразі допомога на проживання виплачується щомісяця на кожного члена сім’ї ВПО із вразливих категорій. Її отримують понад 1,2 мільйони українців,  які  через війну змушені були залишити свої домівки.

Раніше ми писали, що ВПО, ветерани та люди з інвалідністю можуть скористуватись соціальною програмою працевлаштування. В «Єдиному вікні послуг» служби зайнятості доступні 459 програм підтримки людей, які не здатні на рівних конкурувати на ринку праці.

Джерело

Share this post

нет
scroll to top