Опалювальний сезон у Запоріжжі – чи готовий регіон до зими

Опалювальний сезон у Запоріжжі – чи готовий регіон до зими

Як триває підготовка до нового опалювального сезону

У Запорізькій області готуються до опалювального сезону. Подробиці цих робіт повідомив очільник Запорізької ОВА Іван Федоров у своєму телеграм-каналі.

Читайте також: Тривалість графіків — у Запоріжжяобленерго відповіли на поширене запитання про відключення світла

За словами очільника, об’єкти інфраструктури готуються за графіком. Наразі завершили перевірку тепломереж та готуються котельні і теплопункти. Також створюються запаси необхідного палива для забезпечення стабільної роботи котелень.

Зазначається, що наразі вдалося підготувати до зими 81% багатоквартирних будинків та об’єктів соціальної сфери. Проте Іван Федоров наголосив, що залишається кілька серйозних викликів, а саме відсутність газо- та електропостачання у прифронтових населених пунктах внаслідок пошкодження ліній електропостачання, магістральних газопроводів, розподільчого обладнання.

«Аварійно-відновлювальні роботи будуть проведені невідкладно після отримання допуску до місць пошкоджень та з урахуванням безпекової ситуації», — наголосив Іван Федоров.

Також важливим є забезпечити стабільну роботу об’єктів тепло-, водопостачання та водовідведення в умовах можливого блекауту. Та забезпечити альтернативне електроживлення об’єктів.

Усі заходи з підготовки об’єктів житлово-комунального господарства та соціальної сфери планують завершити до 1 жовтня.

Раніше ми писали про те скільки Пунктів незламності працює у Запорізькій області. Потреба у Пунктах незламності з’явилася через нові атаки росіян по українській енергетиці.

Джерело

Share this post

нет
scroll to top