Як вчитимуться учні під час блекауту у Запоріжжі

Міносвіти України готується до сценарію, коли взимку може статися блекаут через атаки Росії. Очільник відомства Оксен Лісовий заявив, що на сьогодні понад 80% шкіл обладнані альтернативними джерелами електроенергії та опалення. Як будуть навчатися діти під час блекауту у Запоріжжі?

Оксен Лісовий каже, що розглядаються і оптимістичніші сценарії. Уряд і Міненергетики працюють, аби вони стали реальністю.

Оксен Лісовий при цьому розповів, чи можливе очне навчання, якщо не буде світла.

«В умовах відключення світла, особливо незрозумілих графіків, особливо аварійного відключення – не дай Боже будуть продовжуватися атаки – школа стає єдиним осередком, де дійсно можна навчатися, тому що онлайн-освіти тоді вже і не буде», – зазначив міністр.

І розповів, що робити тим школярам, які навчаються у тих закладах освіти, де не буде ні сховища (яке гарантує можливість очного навчання), ні генератора, ні електрики.

«Асинхронне навчання. Будемо пропонувати ресурси нашої школи онлайн, будемо пропонувати вчителям записувати уроки та скидати дітям, щоб вони могли продивитися й отримати завдання», — заявив очільник МОН Оксен Лісовий.

Читайте також: У Запорізькій області в режимі офлайн запрацювали 122 школи

 

У мирні та воєнні часи залишаємося разом, бо лише так ми є сильнішими. Долучайтеся до телеграм каналу Форпост медіа.
Усі ми тут — https://t.me/forpost_zp

 

Share this post

нет
scroll to top