Україна у 2025 році отримає від НАТО військову допомогу на €40 мільярдів – Столтенберг

Країни НАТО домовилися профінансувати військову допомогу Україні на 2025 рік.

Про це заявив Генеральний секретар альянсу Єнс Столтенберґ.

https://static.ukrinform.com/photos/2024_02/thumb_files/630_360_1707326532-132.jpg

Фото: gdpr-info.eu 

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг підтвердив намір союзників по НАТО надавати Україні сталу та довгострокову військову допомогу у 40 млрд євро на наступний рік.

Про це Столтенберг заявив в Осло під час спільної пресконференції з прем’єр-міністром Норвегії Йонасом Гар Стьоре, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Під час саміту НАТО у Вашингтоні союзники ухвалили рішення забезпечити підтримку України на тривалий період… Союзники по НАТО прийняли мінімальний базовий показник у 40 мільярдів євро військової допомоги для України протягом наступного року, щоб забезпечити таку допомогу на тривалий час та переконатися, що Україна може захищати себе”, – сказав керівник Альянсу.

Він нагадав, що під час Вашингтонського саміту НАТО у липні цього року Альянс прийняв на себе координацію та надання міжнародної безпекової допомоги для України. З цією метою у німецькому Вісбадені створюється окреме Командування НАТО.

Водночас у східній частині Альянсу буде створений логістичний хаб, щоб доставляти таку допомогу в Україну.

          Читайте також: США надають Україні пакет військової допомоги на $250 мільйонів – Остін

Столтенберг зауважив, що такі зусилля мають на меті надалі посилювати спроможності України в самообороні проти російської агресії.

Як повідомлялося, сьогодні у Німеччині відбувається чергове засідання Контактної групи з оборони України у форматі «Рамштайн», у який бере участь Президент України Володимир Зеленський.

https://www.ukrinform.ua/rubric-ato/3902836-ukraina-v-2025-roci-otrimae-vid-nato-vijskovu-dopomogu-na-40-milardiv-stoltenberg.html

Сообщение Україна у 2025 році отримає від НАТО військову допомогу на €40 мільярдів – Столтенберг появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top