У Запоріжжі відсторонили директора Облводоканалу: є порушення в тендерах

Очільник Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив, що підписує розпорядження про відсторонення директора Облводоканалу на час службової перевірки.

Йдеться про Сергія Басанського. Про це повідомляє Акцент з посиланням на Запорізьку ОВА.

Однією з головних причин стали непрозорі публічні закупівлі. Влітку 2024 робоча група «Прозорість і підзвітність» облдержадміністрації виявила можливі порушення по 4-х тендерах Облводоканалу на понад 100 мільйонів гривень.

При цьому керівництво Облводоканалу систематично не допускало представників Держаудитслужби та Запорізької облради до аудиту на підприємстві.

Ще однією причиною став провал із водопостачанням прифронтової Кушугумської громади у пікові місяці літа 2024. Облводоканал завчасно не перевірив готовність мереж до весняно-літнього періоду. А під час відсутності води у Кушугумі, Балабино та Малокатеринівці з населенням 17,5 тисяч людей самоусунувся від вирішення проблеми.

Влітку була репетиція блекауту. Облводоканал її не витримав. Маємо краще підготуватися до зими, — повідомив Федоров.

Також він зазначив, що борги за воду в регіоні сягають 88 мільйонів гривень. На час службової перевірки буде призначено іншого виконуючого обов’язки директора Облводоканалу.

Подписывайтесь на Акцент в

Share this post

нет
scroll to top