В пам’ять про загиблих внаслідок війни — у Запоріжжі планують щоденно зупиняти транспорт під час хвилини мовчання

В пам'ять про загиблих внаслідок війни - у Запоріжжі планують щоденно зупиняти транспорт під час хвилини мовчання

Громадський транспорт планують зупиняти щодня о 9:00

У Запоріжжі планують щодня зупиняти громадський транспорт під час Загальнонаціональної хвилини мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії рф проти України, яка відбувається щоденно о 9:00. Про це йдеться у проєкті рішення, опублікованому на сайті Запорізької міськради.

У комунальному транспорті на час хвилини мовчання планують вмикати додатковий аудіосупровід.

Зупинка стосуватиметься і приватних перевізників у місті. Безпеку дорожнього руху у цей час забезпечуватимуть патрульні.

Також хвилини мовчання рекомендують проводити суб`єктам господарювання всіх форм власності — тобто, по можливості, зупиняти виробничі процеси та дотримуватися тиші.

Зупинитися на хвилину рекомендують і пішоходам.

Читайте також: Залишився 36-річним — захиснику, який обороняв Запорізький напрямок, просять посмертно присвоїти звання Героя України

Крім цього, у міськраді хочуть звернутись до власників інтерактивної зовнішньої реклами, щоб під час проведення хвилини мовчання відповідні оголошення транслювалися на екранах по місту.

Раніше ми писали, що у Запоріжжі встановили електронну призму-меморіал пам’яті загиблим Захисникам. Наразі у призмі вже 323 сторінки, присвячені загиблим на війні Героям.

Також ми розповідали, що у Запоріжжі планують встановлювати пам’ятники полеглим захисникам.

На засіданні Ради жінок загиблих Героїв затвердили концепцію уніфікованих пам’ятників за розробкою комунального підприємства «Запорізька ритуальна служба». Кожен такий пам’ятник буде з двох частин — тильної та виносної меморіальної таблички.

Джерело

Share this post

нет
scroll to top