У Запоріжжі депутати надали згоду приватному підприємству на розміщення когенераційних установок на 7 котельнях

На позачерговій сесії Запорізької міської ради депутати погодили для ТОВ  «Укрпалет Енерджи» використання 7 земельних ділянок для будівництва та розміщення у Запоріжжі когенераційних електростанцій.

Про це стало відомо під час засідання сесії, передає 061.

Будівництво когенераційних електростанцій допоможе забезпечити Запоріжжя додатковими джерелами електроенергії, у тому числі й для проходження опалювального сезону. Йдеться про когенераційні станції загальною потужністю до 25 мегаватів.

«В енергетичній системі дефіцит електричної енергії. Тому розглядаються всі можливі залучення альтернативного живлення і створення енергетичного запасу. На минулій сесії був укладений Меморандум про співпрацю з організаціями, які впроваджують будівництво когенераційних установок в інших регіонах України. Вони будуть будувати когенераційні установки у Запоріжжі. Ми обстежили потенційні ділянки, які відповідають технічним вимогам щодо будівництва таких станцій. Відповідно до законодавства, ми повинні були надати згоду на розміщення цих установок на земельних ділянках комунальної власності. Будівництво буде здійснюватися на котельнях концерну «Міські теплові мережі», де до цих місць підходять мережі газопостачання та електропостачання. Планується розмістити 9 когенераційних установок на 7 котельнях», — розказує в.о директора департаменту з управління житлово-комунальним господарством Запорізької міськради Інна Внукова.

Посадовці наголошують на тому, що приватне підприємство, яке отримало згоду на розміщення когенераційних установок, здійснює виконання робіт власним коштом. Влада співпрацює з міжнародними організаціями такими, як UNDP, ЮНІСЕФ та урядом Нідерланди в частині поповнення когенераційних установок в обласному центрі, а це ще 14 одиниць. При цьому перші установки будуть встановлюватися не раніше кінця листопада-початку грудня.

Також під час сесії стало відомо, що будівлю лікарні №10 готують до таємничого інвестиційного конкурсу і хочуть зробити на його базі ще один ЦНАПов.

Джерело: 061.ua

Share this post

нет
scroll to top