Смачна смажена картопля – як правильно приготувати страву

Смачна смажена картопля – як правильно приготувати страву

Корисні поради від шеф-кухаря з приготування смаженої картоплі

Якщо ви вважаєте себе майстром зі смаженої картоплі, то цей рецепт від Володимира Ярославського доведе, що вам ще є чого повчитися.

Читайте також: Баклажани в аджиці — незвичайний рецепт смачного салату на зиму

Інгредієнти для приготування цього гарніру нечисленні та прості: картопля, солодкий перець, томат, часник і підчеревина. Ось з такого економнабору суддя «МастерШеф» Володимир Ярославський створює справжню еталонну смажену картоплю.

Інгредієнти:

  • Картопля 8 шт
  • Цибуля 3 шт
  • Перець солодкий 1 шт
  • Томати 1 шт
  • Часник 3 зубки
  • Петрушка 1 пучок
  • Сіль, перець чорний мелений та духмяний за смаком
  • Свиняча підчеревина 300 г

Спосіб приготування:

Підчеревину наріжте дрібненько і добре висмажте, як шкварки. Якщо вона дуже м’ясна, додайте трохи олії. Можна смажити одразу на олії без мʼяса та сала, теж буде дуже смачно!

Відкладіть підчеревину окремо, а на жирі почніть смажити картоплю, яку попередньо треба почистити, нарізати напівкільцями товщиною десь 4 мм.

Коли покладете картоплю на сковороду, зробіть середній вогонь. Добре обсмажте картоплю з одного боку і тільки потім переверніть на другий бік.

Коли таким чином картопля підсмажиться до половини готовності, додайте нарізану дуже тонкою соломкою цибулю. Посипте сіллю та молотими перцями, закрийте кришкою й зменште вогонь.

Томати й перець наріжте невеликими шматочками й покладіть до картоплі. Можна додати трохи олії й солі за потреби.

Тушкуйте картоплю, іноді перемішуючи, на повільному вогні хвилин 12-15. Потім додайте подрібнений часник й зелень, шкварки та перемішайте.

Раніше ми публікували незвичайний, але дуже смачний рецепт джему з гострого перцю та кизилу від господині із Запоріжжя.

Джерело

Share this post

нет
scroll to top