Як виглядають зруйновані квартири після атаки КАБів по Запоріжжю (ФОТО, ВІДЕО)

Вчора, 25 вересня, пізно ввечері ворог знову атакував КАБами місто Запоріжжя. Вже відомо про 10 поранених, пошкодження отримали сім багатоповерхових та 15 приватних будинків.

В якому стані квартири, які було пошкоджено вибуховою хвилею, дивіться в репортажі Акценту з місця події.

Наразі відомо, що серед 10-ти поранених, один у важкому стані в лікарні. Стан 25-річного чоловіка, який отримав множинні травми, важкий але стабільний. Його прооперували. Дві жінки отримали допомогу медиків і лікуються вдома. Інші постраждалі від госпіталізації відмовилися.

Найбільше постраждав триповерховий будинок. Зі сторони прильоту всі квартири буквально розтрощені всередині. Виламані міжкімнатні двері, пошкоджені вікна, меблі. Більшість травм від уламків скла.

Одна людина постраждала. Вже прооперували. Наче, в печінку скло прилетіло. У квартирі також була дитини, її врятувало те, що вона була за стіною. Одні двері (міжкімнатні) взагалі в кашу, а інші просто винесло від хвилі, — розповідає мешканець однієї з квартир.

Нижче на відео можна подивитися, що відбувається всередині пошкоджених квартир.

Біля будинків продовжують працювати комунальники, мешканцям видають гуманітарку.

Алгоритм дій в надзвичайних ситуаціях – куди звернутися по допомогу постраждалим від обстрілу в Запоріжжі:

  • муніципальний автобус;
  • територіально-інформаційні центри (вони діють в Пунктах незламності);
  • міський кол-центр: 15-80; (050) 414 15 80; (067) 656 15 80; (095) 220 41 11; (067) 220 41 12;
  • гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації: +38 0800 503 508

Загалом впродовж чотирьох днів у Запоріжжі пошкоджено 105 багатоповерхових та 219 приватних будинків. Три приватні оселі зруйновані, одна частково зруйнована.

Комунальні служби продовжують усувати наслідки обстрілів. Зараз залучено понад 60 комунальників «Запоріжремсервісу» та Муніципальної аварійної служби, 27 одиниць техніки. Комунальники «закривають» вікна, розбирають завали, збирають та вивозять будівельне сміття.

За попередні дні «закрито» вікна у 42 багатоквартирних та 70 приватних будинках. Використано 1145 листів OSB з міського резерву. У трьох приватних будинках пошкоджені дахи тимчасово накрито плівкою. Мешканцям надано 147 листів OSB та 229 листів шиферу для самостійного виконання робіт.

Подписывайтесь на Акцент в


Share this post

нет
scroll to top