У Запоріжжі судитимуть чоловіка, який підробив довідку про навчання, щоб уникнути мобілізації

У Запоріжжі судитимуть чоловіка, який підробив довідку про навчання, щоб уникнути мобілізації

У Запоріжжі викрили ухилянта

У Запоріжжі судитимуть містянина, який підробив довідку про навчання для уникнення мобілізації. Про це повідомили у телеграм-каналі поліції Запорізької області.

Читайте також: Допомагав депутатам перетинати кордон — у Запоріжжі викрили голову селищної ради

Поліцейські встановили, що містянин отримав довідку про навчання в одному з університетів. У документі зазначалось, що чоловік навчається у виші, але поточне здобуття освіти порушує послідовність навчання, яке надає право відстрочки від мобілізації.

Громадянин відсканував довідку та за допомогою комп’ютерної програми змінив дані у бланку, в тому числі переробив дизайн вбудованого QR-коду.

Невідповідність вказаних даних виявив працівник місцевого ТЦК, якому був наданий підроблений  документ.

На підставі зібраних доказів поліцейські повідомили фігуранту про підозру у вчиненні проступку. 27 вересня досудове розслідування завершено та обвинувальний акт скеровано до суду.

Раніше ми писали, що запорізькі поліцейські «прикрили» коридор для ухилянтів. Злочинний бізнес організував 38-річний запоріжець. Він підшукував призовників, які хотіли уникнути мобілізації та за оплату обіцяв домовитись із представниками ВЛК щодо оформлення їм «білого квитка».

Також ми писали, що голова запорізького благодійного фонду торгував фейковим опікунством над людьми з інвалідністю.

Джерело

Share this post

нет
scroll to top