Близько 20 людей виїхали із Запоріжжя за останній тиждень – подробиці

Близько 20 людей виїхали із Запоріжжя за останній тиждень – подробиці

Запоріжці виїжджають у більш безпечні місця

Через російські обстріли Запоріжжя КАБами кількість тих, хто покидає місто не зросла. Але все-одно є й ті, хто виїжджає. Про це в ефірі Громадського радіо повідомив речник Запорізької обласної військової адміністрації Олександр Коваленко.

Читайте також: Тисячі метрів забрудненої території та величезна вирва — що виявили екологи на місцях обстрілу в Запоріжжі

За його словами, наразі від обстрілів страждає лівобережна частина міста, а правобережна — більш віддалена, тому від обстрілів страждає менше. На тлі обстрілів люди намагаються самостійно переїхати в безпечніші місця. Крім того, щодня з Запоріжжя курсують поїзди на захід України, у складі яких є щонайменше один вагон для евакуації.

«Як свідчить свіжа  статистика, впродовж останнього тижня кількість охочих виїхати не зросла. Це десь приблизно в середньому 15, 17, 20 людей на добу», — зазначив речник Запорізької ОВА.

Він також уточнив, що люди можуть переїхати в безпечніші місця як в межах міста, так і в межах тих громад області, які більш віддалені від обласного центру й не страждають від російських обстрілів.

Крім того, влада дозволила місцевим жителям відвідувати укриття в запорізьких школах. Це правило працює в період з 17:00 до 07:00 наступного дня.

Коваленко нагадав, що росіяни почали обстрілювати Запоріжжя модифікованими КАБами, дальність польоту яких становить 70-80 км, з 22 вересня. За його словами, росіяни здійснюють обстріли Запоріжжя КАБами з територій, розташованих за 35-40 км від лінії фронту. Наприклад, з Мелітополя чи Токмака.

Нагадаємо, що у вівторок, 1 жовтня, росіяни завдали авіаударів по Запоріжжю. Вони поцілили по багатоповерхівці в Комунарському районі та житлових будинках приватного сектору. Загалом внаслідок ворожої атаки одна людина загинула та 35 постраждали. 

Раніше ми писали, що попередній раз росіяни атакували Запоріжжя КАБами 29 вересня. Це був наймасованіший авіаудар по обласному центру. Четверо людей були поранені.

Джерело

Share this post

нет
scroll to top