У Запоріжжі вперше відбудеться знаменитий GOGOLFEST — подробиці

У Запоріжжі вперше відбудеться знаменитий GOGOLFEST - подробиці

18 жовтня один із найвпливовіших культурних фестивалів Європи «GOGOLFEST» повертається в Україну і стартує у Запоріжжі

З 18 по 20 жовтня Запоріжжя вперше прийматиме міжнародний фестиваль сучасного мистецтва «GOGOLFEST», який  увійшов в  п’ятірку найкращих Європи з 700+ кандидатів за версією EFFEAwards.

У Запоріжжі фестиваль буде називатись GOGOLFEST POKROVA. Про нього розповіли на сторінці заходу у фейсбуці.

Читайте також: Провідні актриси головного театру Запорізької області розповіли про улюблені ролі, в яких їх можна побачити у новому сезоні 

Фестиваль відкриється величною 9-метровою інсталяцією «Дерево пам’яті» – центральною частиною майбутнього меморіального комплексу «Посадка». Це символ вшанування пам’яті воїнів, які віддали життя за свободу України. Автором інсталяції є режисер, військовий Дмитро Костюминський.

У програмі фестивалю — виступи відомих українських гуртів Dakh Daughters, Пиріг і Батіг, Zapaska. І також унікальні театральні постановки – документальна вистава “Місто Марії”, українсько-німецький проєкт «Серце Матері» від режисера Владислава Троїцького, музичний перформанс “Сонячний народ” за поезією Миколи Вінграновського. Ці вистави вже здобули визнання на європейських сценах і тепер будуть показані в Запоріжжі.

Як повідомили організатори, культовий спектакль «Місто Марії» буде вперше зіграно в Україні після восьми показів на найбільшому європейському театральному фестивалі в Авіньйоні (Франція). «Серце Матері: Діти зберігають наші сльози» — це вистава про трагедію матерів, чиї діти на фронті. Відразу після цього,  вона прямує з показами до Гамбургу. Вистава «Сонячний народ» безліч разів була представлена на провідних європейських майданчиках, зовсім недавно у Швейцарії, Німеччині, Польщі, Франції так інших країнах.

А ще буде мультимедійна інсталяція «Сховище Покрова» в укритті – як місце спокою, де можна буде послухати твори українських авторів і побачити роботи наших художників. Окремий артоб’єкт – інтерактивна конструкція зі старих валіз, куди кожен зможе покласти щось особливе для себе і доповнити інсталяцію.

«Фестиваль має на меті підтримати мешканців прифронтового Запоріжжя сучасними українськими сенсами та об’єднати нас у спільній силі протистояння.

Підготували не лише захопливі мистецькі проєкти, але й безпечний простір для їх проведення. Події відбуватимуться в укриттях та бомбосховищах з дотриманням усіх безпекових норм», — зазначають організатори.

Придбати квитки можна за посиланням: musin.zp.ua/gogolfest/ (буде доповнюватися) Кількість квитків обмежена.

Читайте також: — Мистецтво з ароматом шоколаду на тлі моря – запоріжанка побувала на Венеційській бієнале: ексклюзив

Детальніше про програму фестивалю можна дізнатись на сайті фестивалю: https://za.gogolfest.org/program.

Ми писали, що у Запоріжжі відбудеться літературно-мистецький фестиваль — хто з українських письменників приїде. 12 та 13 жовтня у нашому місті відбудеться літературно-мистецький фестиваль «Читай Форум Запоріжжя». Книжковий форум буде проходити в одному з Незламних хабів Запоріжжя — це простір-укриття. Заходи книжкового форуму будуть безкоштовними.

Також ми розповідали, що у запорізькому Домі актора готують прем’єру — що ще покажуть у жовтні.

Фото надані організаторами

Джерело

Share this post

нет
scroll to top