Запоріжцям роз’яснили, кому потрібно звернутися до Пенсійного фонду для призначення субсидії на опалювальний сезон

Запоріжцям роз'яснили, кому потрібно звернутися до Пенсійного фонду для призначення субсидії на опалювальний сезон

Перед початком опалювального сезону перевірте, чи потрібно вам звернутися із документами до ПФУ для розрахунку і призначення субсидій

Для більшості українців, яким призначали субсидію під час неопалювального сезону, Пенсійний фонд України здійснить розрахунок самостійно. Також автоматично перерахують субсидію домогосподарствам, чия виплата у неопалювальний сезон дорівнювала 0 грн. Про це з посиланням на Міністерство соціальної політики України повідомили на сайті Запорізької обласної адміністрації.

Читайте також: Допомога від ООН для запоріжців — чи враховують її під час оформлення субсидій

Водночас звернутися із документами до органів ПФУ для розрахунку і призначення субсидій потрібно:

— тим, хто раніше не одержував цієї допомоги від держави та планує оформити житлову субсидію вперше;

— людям, яким не була призначена субсидія у попередньому періоді через наявну заборгованість (проте її вдалося погасити або реструктуризувати).

Крім того, якщо у вас відбулися зміни у майновому стані чи складі родини, змінився соціальний статус чи перелік житлово-комунальних послуг, потрібно подати до ПФУ інформацію про такі зміни впродовж 30 днів.

Читайте також: Почати новий шлях — як у Запоріжжі швидко здобути одну з п’яти нових професій

А саме: заяву про призначення та надання житлової субсидії, декларацію про доходи й витрати осіб, які звернулися за призначенням допомоги, за потреби – копії офіційних документів, що засвідчують особливі обставини (наприклад, довідку ВПО, договір оренди житла, договір про реструктуризацію заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг тощо).

Ми писали як правильно обрати парасольку.

Джерело

Share this post

нет
scroll to top