Запорізька область отримала гроші на будівництво ще однієї підземної школи — де вона буде знаходитися

Запорізька область отримала гроші на будівництво ще однієї підземної школи - де вона буде знаходитися

Уряд виділив майже 17 мільйонів гривень на восьму підземну школу  в Запорізькій області

Восьму підземну школу побудують у Михайлівській громаді, роботи мають розпочати вже найближчими днями. Про це повідомив голова ЗОВА Іван Федоров.

Читайте також: Завищена вартість та прихований кошторис — Іван Федоров відповів на критику будівництва підземних шкіл

У новій підземній школі будуть навчатися 200 дітей у дві зміни.    

Зазначимо, що 7 підземних навчальних просторів вже будуються – як у Запоріжжі, так і в інших громадах області. Двері першої запорізької підземної школи планують відкрити цієї осені.

«Основні роботи по всім 8 просторам закінчимо цього року. В них зможуть навчатися офлайн у дві зміни понад 6 тисяч дітей.   

У 2025-му — не менш амбітні плани: ще 5 підземних навчальних просторів для понад 4-х тисяч учнів. По трьох з них триває тендер, а по двох – розробляємо проєктну документацію», — зазначив Іван Федоров.

Раніше ми розповідали, що у Біленьківській громаді Запорізькій області почали будувати сьому в області підземну школу та планують завершити її будівництво вже за кілька місяців. Хоча регламент передбачує піврічні роботи, в надшвидкому темпі школу хочуть завершити за чотири місяці.

Ми також розповідали, як просувається будівництво підземної школи на правому березі обласного центру, в Широківській громаді Запорізького району, у Кушугумській громаді на місці шкільного стадіону, на «Космосі» (цю школу почали зводити ще у червні), прямісінько в центрі Запоріжжя, а також у Південному мікрорайоні — через особливість ґрунтів це будівництво стало справжнім викликом.

Джерело

Share this post

нет
scroll to top