Викрали разом з чоловіком — у російському полоні померла мешканка Мелітополя

Викрали разом з чоловіком - у російському полоні померла мешканка Мелітополя

Тетяна та Олега Плачкових викрали окупанти рік тому

У російському полоні померла Тетяна Плачкова, яку разом із чоловіком Олегом викрали окупанти у вересні минулого року. Про це повідомляє ініціатива «За права людини».

Читайте також: Затримали та кинули до в’язниць — де перебувають викрадені журналісти з Мелітополя

До початку повномасштабної війни, Тетяна й Олег володіли двома кафе в Мелітополі та займалися розвитком свого бізнесу. Після захоплення міста російськими військами вони залишилися вдома разом із матір’ю Тетяни. У ніч з 25 на 26 вересня 2023 року працівники фсб увірвалися в їхній будинок та викрали.

«Увірвалися додому люди з автоматами, у спецодязі, одягли на батьків кайданки, забрали телефони, документи і повезли. Бабусю мою зачинили в кімнаті, наказали нікуди не виходити», — розповідає Людмила, дочка подружжя.

Пів року дочка нічого не знала про стан батьків та їхнє місцеперебування. А в лютому 2024 року стало відомо, що її мати знаходиться в комі. Окупанти навіть не одразу привезли жінку до лікарні та утримували ще деякий час.

Людмила добивалася, щоб матір перевезли на підконтрольні Україні території, але не встигла. У травні Тетяна Плачкова померла у лікарні. Ховала її у Мелітополі власна мати, а Людмилу на тимчасово окуповані території не пустили.

Де перебуває Олег Плачков, досі не відомо.

Раніше ми розповідали, що у Мелітополі окупанти затримали 25-річного хлопця та звинувачують його у підготовці «диверсій на залізниці».

Джерело

Share this post

нет
scroll to top