Краса та комфорт — у центрі Запоріжжя з’явився новий простір для перепочинку (фото)

Краса та комфорт - у центрі Запоріжжя з'явився новий простір для перепочинку (фото)

Простір облаштували на грант ініціативні запоріжці

У Запоріжжі відкрився новий простір з лавками біля ЦКП «Орбіта». Його авторка — Таміла Туйнова, учасниця урбаністичної майстерні, проєктна менеджерка департаменту культури і туризму ЗМР. Вона захопилася ідеєю та вирішила разом із командою створити зручне місце для пішоходів. На відкриття простору завітали журналісти zprz.city.

Читайте також: Важлива думка кожного — у Запоріжжі проводять опитування серед молоді

Ідея створення прийшла до Таміли під час відвідування проєкту «Простори змін». Там вона дізналася про можливість отримання гранту на тисячу євро для облаштування простору у місті від МБФ «ІЗОЛЯЦІЯ». Тож, разом з командою, почала втілювати ідею.

«Запоріжжя — це місто, котре постійно потребує відновлення, в котрого дуже крута архітектура, круті громадські простори, які трошечки потребують допомоги та оновлення. Щоб ми ставали ще кращими разом із ними», — розповіла комунікаційниця ГО «Молодь Онлайн» Свєта Мамай.

Команді подобалося місце біля ЦКП «Орбіта», проте не подобалося як воно облаштоване. Часто воно використовувалося як парковка, до того ж тут не було майже нічого для пішоходів. Тож, його й вирішили змінити, попередньо дослідивши як саме через нього ходять пішоходи та чого їм не вистачає.

«Ключовий наш задум — починати рухати тему людиноцентричних просторів. Де кожен та кожна може відчути себе в комфорті та перепочити. Ми «приставали» до людей, питали, чого вони б хотіли у цьому просторі. Всі казали, що, мабуть, лавочки», — розповідає Таміла Туйнова.

Одне з найголовніших рішень для облаштування простору — перекрити проїзд для автомобілів. Тепер місцина біля ЦКП «Орбіта» вільна. Лавки та столики зробили з дерев’яних піддонів, які обробили в майстерні. Їхній плюс — вони рухомі, тож можна переміщувати їх як вам буде зручно. Звичайно, що тільки в межах простору.

У майбутньому в просторі хочуть посадити ялівці та зробити його чистішим.

Проєкт «Простори змін» реалізується ГО «Молодь Онлайн» та співфінансується програмою ZMINA: Rebuilding, створеною за підтримки Європейського Союзу в рамках спеціального конкурсу заявок на підтримку українських переселенців та українського культурного і креативного секторів, за підтримки МБФ «ІЗОЛЯЦІЯ», Trans Europe Halles та Malý Berlín.

Фото Марії Шевченко з відкриття дивіться нижче в каруселі.

Раніше ми розповідали, що у Запоріжжі незабаром відкриється міський молодіжний центр. Ми спілкувалися з представниками ГО «СТЕП» та ГО «Молодь Онлайн» про те яким буде цей центр. Читайте наш матеріал про майбутній простір для молоді Запоріжжі.

Краса та комфорт - у центрі Запоріжжя з'явився новий простір для перепочинку (фото) Краса та комфорт - у центрі Запоріжжя з'явився новий простір для перепочинку (фото) Краса та комфорт - у центрі Запоріжжя з'явився новий простір для перепочинку (фото) Краса та комфорт - у центрі Запоріжжя з'явився новий простір для перепочинку (фото) Краса та комфорт - у центрі Запоріжжя з'явився новий простір для перепочинку (фото)

Джерело

Share this post

нет
scroll to top