Посадовцю з ЗОВА показали жахливий стан сховища в Запоріжжі: яка реакція (ВІДЕО)

Сьогодні під час брифінгу заступника голови Запорізької ОВА Євгена Мироненка щодо перевірки стану укриттів стало відомо що один з таких об’єктів в центрі міста перебуває в жахливому стані.

Журналісти запросили посадовця особисто відвідати сховище. На місці Євген Мироненко погодився, що укриття в неналежному стані.

«Це хороше, професійне сховище, але стан його – в першій залі перебувати можна, воно досить не обладнане, але воно придатне для укриття. Звісно, якщо по-людські, то прибирати там треба», – сказав він.

Посадовець порадив містянам давити на представників міської влади, адже у кожного укриття є балансоутримувач, який має відповідати за належний стан. Зазвичай це – голови правлінь ОСББ, ЖБК та керівники керуючих компаній

«Містяни мають давити безпосередньо на депутатський корпус міста Запоріжжя, щоб вони звернули увагу. Щоб вони не соромилися, не боялися йти в ОСББ, які за них голосували», – зазначив Євген Мироненко.

До речі сховище, яке відвідав посадовець, мало багато цікавого в середині:

 

Обладнання найпростіших укриттів має забезпечувати можливість безперервного перебування в них населення впродовж не менше 48 годин. Там обов’язково мають бути:

Місця для сидіння (лежання)

Ємності з питною (з розрахунку 2 л на добу на одну особу, яка підлягає укриттю) та технічною водою (за відсутності централізованого водопостачання);

Контейнери для зберігання продуктів;

Виносні баки, що щільно закриваються, для нечистот, які мають розташовуватись в окремих приміщеннях (для неканалізованих будівель і споруд);

Резервне штучне освітлення

Первинні засоби пожежогасіння (відповідно до встановлених норм для приміщень відповідного функціонального призначення);

Аптечки

Засоби зв’язку і оповіщення

Шанцеві інструменти

Читайте також: Запоріжцям пообіцяли привести укриття до ладу за два тижні (мапа сховищ)

Share this post

нет
scroll to top