Запорізький Туристичний інформаційний центр відкриває одразу дві безкоштовні виставки

Запорізький Туристичний інформаційний центр відкриває одразу дві безкоштовні виставки

У п’ятницю Туристичний інформаційний центр відкриє виставки в галереї та просто неба

Про презентації нових виставок Туристичного інформаційного центра (ТІЦ) повідомляється на його сторінці у фейсбуці. Обидві можна подивитись безкоштовно.

Плакати воєнного часу просто неба

Відкриття нової виставки з серії «Плакати воєнного часу» художника, ілюстратора та графіка Максима Маловічко відбудеться 11 жовтня о 16.00.

Читайте також: Відновлюємо свій моральний стан — які культурні заходи відбудуться у Запоріжжі найближчими днями

Максим Маловічко народився у 1978 році у Запоріжжі. Створював обкладинки музичних альбомів та синглів багатьох зарубіжних музикантів та гуртів, агітаційні постери та ілюстрації для книжок. Працював над створенням бренд-буків, співпрацював з виробниками одягу, HI-FI апаратури та космічних супутників. Брав участь у виставці плакатного мистецтва у Чикаґо, США.

У своїй роботі центральними обрав декілька стилів, кожен з яких здатен найяскравіше відобразити ті чи інші «меседжі». Відмінною особливістю робіт є графічність, простота, присутність написів. Вони, за думкою автора, завжди можуть розкрити ідею, підкреслити сарказм або «зіграти» на контрасті між текстом та графікою.

Виставка проходитиме просто неба на бульварі Марії Примаченко.

Проєкт реалізовано за ініціативи Туристичного інформаційного центра Запорізької міської ради та BIRUCHIY contemporary art project, за підтримки Українського культурного фонду.

Виставка незвичайних фотографій у галереї

Відкриття виставки «В обʼєктиві Віктора Кадуріна» відбудеться в галереї Туристичного інформаційного центру в цей же день, п’ятницю, 11 жовтня, о 17.00.

Віктор Кадурін — запорізький фотохудожник, член Союзу фотохудожників України, Artist FIAP, дипломат багатьох закордонних виставок і міжнародних фестивалів.

“Усі роботи — це плід моїх візуальних роздумів, які часто навіяні меланхолією авторського кіно, роботами генія портретної фотографії Філіпа Халсмана чи мінливою повсякденністю. Основа одна — вміння побачити своє в миттєвому і відтворити почуття й думки мовою фотографії”, — розповідає Віктор Кадурін.

Автор свідомо не анотує свої роботи, щоб кожен міг скласти власне враження про побачене та отримати неповторний досвід інтерпретації складних, часто парадоксальних образів, тіней, силуетів.

Фотохудожник намагається вкладати у знімки філософський підтекст. Який глядач може трактувати та сприймати зовсім інакше. Наприклад, натюрморти з черепами парнокопитних можуть викликати асоціацію із читанням снів. Тому що дивлячись на них, згадуєш роман Харукі Муракамі «Країна чудес без гальм і Кінець світу», герой якої читав чужі сни, що зберігаються в черепах єдинорігів.

Ікони й порожні пляшки, діонісійські натюрморти з рибою й черепами парнокопитних, діти з ляльками в стилі post mortem заворожують, занурюють у сюрреалістичний світ.

Частина знімків Віктора Кадуріна нагадує картини. На них — постановочні натюрморти, які виглядають незвичайно, іноді навіть сюрреалістично. Взагалі, Віктор Кадурін вважається найкращим фотомайстром натюрмортів в Україні, має багато нагород та відзнак. Кадуріна також називають королем натюрмортів.

На постановку та зйомку однієї роботи може піти цілий день. Наприклад, Віктор Кадурнін може розрізати маску і змінювати розташування її частин, домагаючись потрібного ефекту. Знімає під водою, на снігу, через скло, дзеркала, тканину. Може домалювати акрилом ще мокре фото.

Можливо, такі  незвичайні фото виходять тому, що Віктор Кадурін закінчив Запорізьку міську дитячу художню школу і якийсь час малював. Нещодавно в нього проходила персональна виставка у Запорізькому фотоклубі й він розповів цікаві речі про себе в ексклюзивному інтерв’ю zprz.city.

ТІЦ (просп. Соборний, 151) відкритий з 9.00 до 18.00, під час повітряної тривоги зачинений для відвідувань.  Вхід безплатний.

Телефон ТІЦ для довідок 050-424-20-54.

Ми писали, як запорізький фотохудожник повернувся на пенсії до старої любові та вперше за 70 років відкрив виставку.

.

Джерело

Share this post

нет
scroll to top