У Запоріжжі почався пробний пуск опалення у різних районах — за якими адресами

У Запоріжжі почався пробний пуск опалення у різних районах - за якими адресами

Сьогодні, 16 жовтня, у Запоріжжі стартував пробний пуск опалення

У рамках підготовки до опалювального періоду 2024-2025 починаючи з 16 жовтня 2024 року, Концерн «МТМ», відповідно до складеного графіку, буде виконувати пробний пуск теплових мереж. Про це повідомили у пресслужбі підприємства.

Читайте також: Без опалення і без електрики — корисні поради, як зігрітися вночі

Пробний пуск опалення буде здійснюватися шляхом створення циркуляційного режиму в теплових мережах, що дозволить виявити та усунути недоліки до початку подачі тепла споживачам.

Графік — на слайді нижче:

Зазначимо, що у Запоріжжі завершили роботи до нового опалювального сезону. Готовність — сто відсотків.

Очільник ЗОВА Іван Федоров наголосив, що запоріжці входять у надскладну зиму, тому стандартні підходи наразі не працюють, адже окупанти в будь-який момент можуть знищити не лише всю генерацію, а й засоби передачі електроенергії.

«Запорізька область виконала процес підготовки на 100 відсотків. Але сьогодні ми розуміємо, що входимо в надскладну зиму, тому стандартні підходи наразі не діють. Наразі будується нова децентралізована система електропостачання», — заявив очільник області.

За словами Івана Федорова, донори, зокрема ЮНІСЕФ та японська організація JICA, забезпечили когенераційні установки для підіймання та очищення води з Дніпра.

Також уряд Німеччини передав три генератори потужністю 900 кВт, які забезпечать резервне постачання тепла для 38 тисяч мешканців. Крім того, було підписано угоду з ЮНІСЕФ щодо когенераційної установки для перинатального центру.

Щодо альтернативних джерел тепла, вже підключено 15 модульних котелень на твердому паливі для закладів охорони здоров’я, а також до опалювального сезону готують ще 8 котелень завдяки допомозі USAID.

Зазначається, що запуск опалювального сезону відбудеться тоді, коли середньодобова температура повітря протягом трьох днів поспіль буде нижчою за +8°C.

Раніше ми писали, як запоріжцям підготувати квартиру до нового опалювального сезону.

Джерело

Share this post

нет
scroll to top