Без замішування тіста — рецепт смачного гарбузового пирога «Три склянки»

Без замішування тіста - рецепт смачного гарбузового пирога "Три склянки"

Пиріг «Три склянки» готується без замішування тіста, не містить яєць і рідини

Цей сухий насипний пиріг виходить вологим і ніжним завдяки гарбузовій начинці. Він розсипчастий, але тримає форму, дуже смачний і ароматний. Рецептом осінньої випічки поділилася господиня Світлана Юрченко.   

Читайте також: Яблука в головній ролі — як приготувати смачний пісочний пиріг

«Пиріг готується без замішування тіста, нам потрібно лише поєднати сухі інгредієнти, підготувати начинку, натерти вершкове масло і зібрати пиріг у формі для випікання (краще розʼємній)», — написала Світлана Юрченко.

Потрібно:

склянка 300 мл, форма d.22 см. h.6 cm.

Для тіста:

— 1 ск. борошно (200 гр.)

— 1 ск. манка (250 гр)

— 2/3 ск. цукор (180 г)

— 1 пакетик ванільний цукор

— щіпка солі

— 2 ч. л. розпушувач

Для начинки:

— 800 г гарбуза (чиста вага), можна 400 г яблуко + 400 г гарбуз або яблуко + гарбуз + айва — 900 г

— 100 мл сік апельсину

— цедра 1 апельсину

— 100 гр. цукор (або за смаком)

— 1 ч.л. ванільний цукор

— 1/2 ч.л. мускатний горіх

— 1 ч.л. кориця

Для декору:

— 180 гр. вершкове масло

— 50 гр. волоські горіхи

— 50 гр. цукор

Приготування:

1. Змішуємо борошно, манну крупу, сіль, ванільний цукор та розпушувач, гарно перемішуємо.

2. Ділимо суху суміш на 3 рівних частини.

3. Гарбуз натираємо на середній тертці, додаємо цукор, сік та цедру апельсина, спеції, перемішуємо і ділимо на 2 рівні частини.

4. Форму застеляємо пергаментом — дно та боки. Першим шаром викладаємо рівномірний шар сухої суміші (акуратно розрівнюємо, але не ущільнюємо), потім шар гарбуза і так чергуємо. Останній шар — суха суміш. Шари між собою не ущільнюємо. По всіх поверхні робимо проколи шпажкою.

5. Зверху натираємо підморожене вершкове масло. Горіхи подрібнюємо скалкою, змішуємо з цукром і за 10 хв до готовності пирога посипаємо зверху.

6. Випікаємо t 180*C до румʼяної скоринки зверху приблизно 60 хв. Готовому пирогу даємо повністю охолонути і дістаємо з форми.

Раніше ми розповідали як приготувати лимонний курд — заварний крем, приготовлений на лимонному соку. Він може бути як самостійним десертом, так і чудовою начинкою для пирогів, тортів та тістечок.

Джерело

Share this post

нет
scroll to top