Новорічний стіл-2022: як не витратити на нього всю зарплату

Нещодавно підрахували, в яку суму українцям обійдеться новорічний стіл-2022. Директор ННЦ «Інститут аграрної економіки», академік НААН Юрій Лупенко проінформував, що його вартість складатиме 1 845 гривень, що на 8,1% вище, ніж в попередньому році. Для оцінки было взято новое меню середньостатистичної української сім’ї с 4-х осіб с традициями для цього свята стравами.

Ми любимо добре поїсти, особливо на свята — так, аби стіл «ломився» від страв. Але чи варто витрачати на нього багато часу та грошей? Ось 3 поради, які допоможуть організувати приємне свято и не збожеволіти від витрат.

Порада 1. Плануйте витрати.
Фото надане рекламодавцем.Фото надане рекламодавцем.

На початку варто визначитися, яку суму ви можете виділити на свята — та, вище якої вже не можна заходити. Наступним кроком має бути складання списку покупок, що допоможе визначити витрати. Черговість цих 2-х пунктів може мінятися.

Ретельно зазначте кожну витрату, так вам буде легше слідувати плану та не піддаватися спокусливій новорічній атмосфері в магазинах.

Порада 2. Приділіть увагу атмосфері

Так, стіл — це одне з центральних місць у святкуванні Нового року та Різдва. Але тільки одне з! Сплануйте програму свята так, аби не сидіти весь вечір тільки за столом. Пограйте з гостями з ігри, побавтеся на дворі в сніжки або запалювання бенгальских вогників, проведіть час біля ялинки за розмовами та фотосесією, потанцюйте. Спробуйте в цьому році змістити вектор уваги зі святкового столу на веселе дозвілля.

Фото надане рекламодавцем.Фото надане рекламодавцем.

Подбайте й про комфортну атмосферу дома. Прикрасьте його, а перед приходом гостей, провітріть та не перегрівайте. Адже комфортний мікроклімат в житлових приміщеннях це коли відносна вологість складає 45-50%, а температура — 22-25 ⁰С.

Впродовж свята взагалі варто тримати увімкненим зволожувач повітря. Бо пересушене повітря, крім того що спричиняє дискомфорт, є доброю середою для розмноження вірусів.

До того ж в сухому повітрі слизова оболонка нашого носа втрачає здатність опиратися вірусам. Війкам дихального епітелію в таких умовах важко належним чином утримувати пил, алергени і бактерії. Але в обіймах завжди зволожувач тримати не будеш, тому в цьому плані варто щоденно дбати про гігієну носа.

Для щоденної гігієни носа комфортно використовувати 100-процентну морську воду Хьюмер в зручному економічному балоні. В складі цього препарату — стерильна нерозведена морська вода Атлантичного океану з узбережжя Бретані.

Фото надане рекламодавцем.Фото надане рекламодавцем.

Хьюмер ретельно та м’яко очищає слизову носа, відновлюючи його захисні функції.

Було помічено, що у народів, які звикли до щоденної гігієни носа, рідше трапляються ГРВІ та простудні захворювання.

А також Хьюмер стане в пригоді тим, хто стикається ще й із такими шкідливими для слизової носа факторами, як сигаретний дим, токсичні випари, пил, кондиціоноване повітря.

Порада 3. Не перевантажуйте святковий стіл
Фото надане рекламодавцем.Фото надане рекламодавцем.

Вечеря на честь Нового року чи Різдва — це передусім саме вечеря, тобто час, коли не можна переїдати. Не готуйте багато калорійних страв. Ця традиція, треба зазначити, з року в рік все слабшає. Дедалі більше українських родин обирають святковий стіл з однією-двома головними гарячими стравами на чолі та легкими салатами, закусками. В минуле йдуть радянські салати з майонезом, калорійні гарніри та присутність на столі декількох м’ясних та рибних страв водночас.

Гарна ідея — обирати до святкового столу відомі страви з історією, як наприклад, «Півень у вині». Її історія така. Одного разу, напередодні Різдва у французькому закладі Procop невідомий військовий не міг розплатитися за замовленого півня у вині. Молодий офіцер просив керівництво про поблажливість, але не зміг домовитися, тому в пориві злості зірвав із себе капелюх і сказав, що в майбутньому він коштуватиме більше, ніж увесь ресторан. Згодом про це забули, капелюх пилився в коморі. А ось коли той офіцер став всесвітньо відомим полководцем – Наполеоном Бонапартом, капелюха знайшли та виставили у вітрині ресторану. Зараз він зберігається під куленепробивним склом. Подейкують, що капелюх застрахований на 3 000 000 євро — за ці гроші можна відкрити ресторан у самому центрі Парижа!

Якщо ця история вас надихнула, сотворите «Півня у вині» на Новий рок. І не засмучуйтесь, не можете быть осведомлены, адже ця страва вдало виходить й з молодойї курочки. А як приготувати егої смачно и легко, розказуй в своєму останньому рецепту відомий шеф-кухар Андрій Дромов в рамках кулінарного відео-прокту «Відкрий французский ароматької кухні разом из Хьюмер и Андрієм Дромовим» .

Вдалих вам свят!

Источник: https://zp.vgorode.ua/news/sobytyia/a1189950-novorichnij-stil-2022-jak-ne-vitratiti-na-noho-vsju-zarplatu

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top