Відома фуд-блогерка Ольга Матвей розповіла про секрет успіху кулінарного каналу

Що було до того, як ви зайнялися блогерством?

Ольга: Блогерство – це Дімин (чоловіка Ольги, — ред.) проект.» Це його хобі, а я просто випадкова особистість, яка потрапила в кадр (сміється – ред.). Я робила тортики на замовлення вдома. Останні декілька років я не працювала за фахом.

Як з’явилася ідея знімати процес приготування тортів на замовлення на камеру?

Дмитро: «У мене був теж канал на YouTube. Він був маленький, присвячений мобільним додаткам – до тисячі (підписників – ред.) або три тисячі, я вже не пам’ятаю. І якось Оля робила торт на замовлення людині на день народження. Я кажу: «О, торт Прага, я його просто обожнюю, він такий крутий торт! Нумо знімемо!» І вона каже: «Ну давай!». Ми знімали на телефон, ми приколювались на кухні. Ми в гостях були.

Ольга: Це був перший ролик, півроку він не набирав – може, 20 переглядів там і було…

Дмитро: Я просто виклав його на YouTube. Цей рецепт був Оліної бабусі. Ми його назвали «Прага за бабусиним рецептом». Не зайде – значить, не судилося. Через півроку, під Новий рік, люди почали цікавитись тортами на новорічний стіл. Дивлюсь: він почав набирати перегляди. Кажу: «Ого, нічого собі! Давай ще щось знімемо».

Ольга: Почали писати, люди щось питали. Ти їм відповідаєш, бо питають: «Чи можна ще рецепт такий». Перед тим, як ми виклали друге відео, у рецепту Празького торту було, здається, 30-40 тисяч переглядів.

Дмитро: Мети заробляти гроші «не було. Якщо брати за мету заробляти на YouTube – це неправильно, тому що в кінці-кінців нічого не заробиш. Тому що ти бачиш: о, це відео трендове, його потрібно знімати, всі захочуть дивитися. У підсумку, у когось це відео вистрілить, а у тебе воно не вистрілило. І я не знаю причину. Ось хтось сподобався обличчям, його дивляться.

YouTube сьогодні – це ваша робота?

Дмитро: це більше хобі. Є інша діяльність, яку ми ведемо. Олі просто подобається цим займатися, їй подобається готувати, а я знімаю.

Скільки часу потрібно на зйомку?

Ольга: Я перевіряю рецепт декілька разів перед тим, як його зняти і випустити в життя. Щоб коли ви будете готувати, у вас 100 відсотків все вдалося.Щоб зняти просто один ролик, один рецепт, десь три години. Без монтажу і так далі.

Дивіться у випуску:

чи монетизують свої відео подружжя Матвей?чи є певний план публікацій відео рецептів на каналі Ольги Матвей?Скільки рецептів вже можна дізнатися з каналу Ольги?Як створювалась друкована книга рецептів Ольги Матвей: цікаві факти. Источник: https://tv5.zp.ua/news/vidoma-fud-blogerka-olga-matvej-rozpovila-pro-sekret-uspihu-kulinarnogo-kanalu/

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

Добавить комментарий

scroll to top