Маленький старт: у Запоріжжі розпочався вітрильний сезон

Вітрильна гонка на яку чекають абсолютно всі місцеві яхтсмени – більш відома, як «Південна регата». Вже більше п’яти років поспіль саме вона і відкриває сезон у любителів поганяти під білим трикутником. Та в останнє аншлаг цей старт збирав у травні 2019-го року. Вже у 2020-му втрутилася пандемія, яка помітно скоротила кількістьучасників. Ще й по традиційній даті, адже зазвичай ці змагання відбувалися в середині травня.

У підсумку на відкриття вітрильного сезону-2021 зібралося всього сім екіпажів. Та не зважаючи на невелику кількість учасників вони традиційно були розділені на різні групи за класом суднА – спортивні яхти а також туристичні та спортивні катамарани. Кваліфікація учасників – теж різна.

Через різку зміну погодних умов яхтсмени змогли здолати лише одну з двох заявлених дистанцій. У підсумку, екіпаж «Ореон», капітаном якого є В’ячеслав Тімошин став найкращим у класі туристичних катамаранів. «Золото» у змаганнях спортивних катамаранів здобув екіпаж «Хоббіт». «Спіріт 407», як і торік стала найспритнішою спортивною яхтою змагань. Та це тільки початок вітрильного сезону.

Источник: https://tv5.zp.ua/news/malenkij-start-u-zaporizhzhi-rozpochavsja-vitrilnij-sezon/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=malenkij-start-u-zaporizhzhi-rozpochavsja-vitrilnij-sezon

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top