Вперше за два роки обійняв батьків — з окупованого села Запорізької області вдалося вивезти шестирічного хлопчика

Вперше за два роки обійняв батьків - з окупованого села Запорізької області вдалося вивезти шестирічного хлопчика

Хлопчик перебував в окупації з початку повномасштабної війни

На момент повномасштабного вторгнення Максим перебував у бабусі. Невдовзі населений пункт окупували росіяни, і хлопчик тривалий час не міг возз’єднатися з батьками. Про це повідомили на сторінці Української мережі за права дитини у фейсбуці.

Читайте також: Лікарка з Мелітополя виїжджала з окупації у рефрижераторі — відео

Батько Максима захищає Україну в лавах ЗСУ, тож вирушити за сином було небезпечно.

Днями шестирічного Максима вдалося вивезти з окупації. Фахівці Української мережі за права дитини разом Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України допомогли підготувати всі необхідні документи розробили та реалізували маршрут повернення.

Тепер хлопчик вперше за 2,5 роки обійме своїх батьків.

Раніше ми розповідали історію родини з тимчасово окупованого Мелітополя. Тетяна та Михайло разом з двома дітьми — Софією та Артемом — тривалий час прожили в окупації. Вони відмовлялися брати російські документи, тому загарбники приходили до родини з обшуками. Коли тиск став нестерпним, родина прийняла рішення виїжджати.

Також ми розповідали, як евакуювалась через росію інша мешканка Мелітополя. Дівчину допитували три години, ставлячи безглузді запитання, а потім посадили на 12 діб у камеру.

Джерело

Share this post

нет
scroll to top