Додаткові труби, насосне обладнання та генератори — у двох громадах Запорізького району відновили водопостачання

Додаткові труби, насосне обладнання та генератори - у двох громадах Запорізького району відновили водопостачання

Як у Кушугумській та Широківській громадах вирішують проблеми з водопостачанням

У Кушугумській громаді вже понад рік — критична ситуація з водопостачанням. Вона виникла після підриву росіянами Каховської ГЕС, адже раніше мешканці громади брали воду саме з Каховського водосховища.   

Щоб вирішити проблему, мережі водопостачання громади передали на баланс «Облводоканалу». Також проклали додаткові трубопроводи. З учорашнього вечора в населених пунктах громади почала з’являтись вода. Про це розповів голова ЗОВА Іван Федоров під час брифінгу.

Читайте також: Півтора року не вистачило — у запорізьких лікарнях досі не підключили генератори та котельні, отримані від благодійників

«Мешканці могли кілька діб бути без води. Була екстрено зібрана нарада, узгоджено встановлення додаткових трубопроводів, сьогодні закінчується встановлення додаткового насосного обладнання.

І вже вчора з 22 години в населених пунктах — так, малим тиском — але почала з’являтися вода. Я сподіваюся, що за найближчі декілька днів нам вдасться повністю зняти дефіцит водопостачання в цих населених пунктах», — зазначив Іван Федоров.

З проблемами водопостачання стикнулася і Широківська громада. Тут дефіцит води виник через відключення електроенергії.

«Також в фокусі нашої уваги і водопостачання на території Широківської громади, де була напружена ситуація, пов’язана саме з відключенням електрики. Нам вдалося вирішити це питання завдяки встановленню додаткових дизельних генераторів», — розповів Іван Федоров.

Отже, ситуація з водопостачанням поступово налагоджується.

Раніше ми розповідали, що в Запорізькій області готуються до осінньо-зимового періоду — зокрема, планують встановлювати альтернативні джерела генерації. 

Джерело

Share this post

нет
scroll to top