Шлях до перемоги — добірка цікавих фільмів про Олімпійські ігри

Шлях до перемоги - добірка цікавих фільмів про Олімпійські ігри

Підготували для вас три спортивні фільми про Олімпійських спортсменів та спортсменок

Наприкінці тижня традиційно публікуємо добірку цікавих фільмів, які можна переглянути на вихідних. Сьогодні фільми у підбірці присвячені Олімпійським іграм. Читайте та обирайте цікаве для себе.

Читайте також: Сім класичних фільмів жахів, які ламають шаблони — збірка від відомої української актриси

Тоня проти всіх/Я, Тоня

Фільм розповідає про реальну історію фігуристки Тоні Гардінг. В дитинстві її віддають на фігурне катання, де дівчина щодня тренувалася, щоб досягти успіху й догодити незадоволеній матері. Адже мати настільки прагнула зробити з неї чемпіонку, що заохочувала пропуск школи заради тренувань на льоду. Тоня долала труднощі, травмувала ноги, але завойовувала увагу спортсменів і відкривала шлях до фіналу.

Попри життєві негаразди, важкі стосунки з близькими та власні травми, Тоня Гардінг досягла чималих висот. Фільм на основі реальних подій завоював визнання критиків та глядачів.

Нескорений

Фільм заснований на житті Луї Замперіні. У дитинстві він часто потрапляв у неприємності, але згодом спрямував свою енергію в спорт і став професійним бігуном. Завдяки своїй наполегливості Луї став чемпіоном США і взяв участь в Олімпійських іграх 1936 року в Берліні, де привернув увагу Адольфа Гітлера.

Через Другу світову війну наступні Олімпійські ігри скасували, і Замперіні пішов на фронт. Його літак був збитий, і він, разом із товаришами, після виживання в океані, потрапив у полон до японців.

Хлопці у човні

Американська команда веслярів формується з малодосвідчених, але рішучих хлопців, готових наполегливо тренуватися заради великої мети. У часи Великої депресії фінансування спорту майже відсутнє, але наставник мотивує їх розставити пріоритети й цінувати кожен крок, навіть у разі невдачі.

Студенти Вашингтонського університету обіцяють не здаватися, і згодом їхня команда стає претендентом на Олімпійське золото. Пам’ятна поїздка до Берліна у 1936 році випробовує їхні амбіції.

Ми також готували для вас підбірку фільмів про роботів, андроїдів та штучний інтелект.

Джерело

Share this post

нет
scroll to top